Για ασυνέπεια και εμπαιγμό σε βάρος των ενστόλων κατηγορεί την κυβέρνηση ο υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Κυριαζίδης, σχετικά με διάταξη που υπερψήφισε η κυβέρνηση για τα ταμεία των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται στην πράξη ασυνεπής. Σειρά αυτή την φορά είχαν τα Ταμεία των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας της Χώρας, καθώς με διάταξη που έφερε και υπερψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία καταργήθηκε, και μάλιστα αναδρομικά, η δυνατότητα που υφίστατο για μετατροπή των κλάδων και των τομέων επικουρικής ασφάλισης σε Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης», αναφέρει ο κ, Κυριαζίδης και συμπληρώνει:

«Η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης, παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα για τακτοποίηση του όλου θέματος, πέραν της έκδηλης αναντιστοιχίας λόγων και έργων, συνιστά ταυτόχρονα και πρωτοφανή εμπαιγμό καθώς, ενώ οι διοικήσεις των Ταμείων είχαν προχωρήσει στην σύνταξη σχετικών μελετών, το κόστος των οποίων επωμίστηκαν οι ασφαλισμένοι, ανατρέπεται άρδην ο όλος προγραμματισμός. Η Νέα Δημοκρατία, αφουγκραζόμενη το δίκαιο των αιτημάτων των ενστόλων, κατέβαλε προσπάθεια για απόσυρση της εν λόγω διατάξεως, καταθέτοντας σχετική τροπολογία, την οποία, όμως, δεν έκαναν δεκτή οι συναρμόδιοι υπουργοί».

Σύμφωνα με τον τομεάρχη της ΝΔ, «εν όψει αυτής της εξέλιξης και της μία εισέτι φορά ανατροπής των υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλιστα έκανε λόγο για εξ αρχής συνολική κατάργηση των ρυθμίσεων του άρθρου 220 Ν. 4281/2014, γεννάται το εύλογο ερώτημα σε τι άραγε σκοπεί η ανάκληση της δυνατότητας αυτής».

«Μήπως η Κυβέρνηση αποβλέπει στα αποθεματικά των ενστόλων για να χρηματοδοτήσει τα κενά του ασφαλιστικού συστήματος;», διερωτάται καταλήγοντας.