Την πεποίθησή ότι θα εξευρεθεί λύση «που να ισορροπεί ανάμεσα στις ανάγκες τις ΑΕΚ, στον κόσμο της, την ιστορικότητά της, τις ανάγκες τις πόλης, τους νόμους» εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ύστερα από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας και της ΑΕΚ παρουσία του δημάρχου της πόλης Αριστείδη Βασιλόπουλου, του προέδρου της ΠΑΕ Βαγγέλη Ασλανίδη και του αντιπροέδρου της «Δικέφαλος 1924» Δημήτρη Μελισσανίδη.

Αν και δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης, καθώς προτάθηκε, απ΄ την πλευρά του δήμου, η αλλαγή της χωροθέτησης του νέου γηπέδου, στα θετικά αποτιμήθηκε το γεγονός ότι οι τρεις πλευρές κάθισαν για πρώτη φορά στο ίδιο τραπέζι, προκειμένου να συζητήσουν το μέλλον της κατασκευής.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν ήταν μια εύκολη συζήτηση αλλά το γεγονός ότι βρέθηκαν και οι δύο πλευρές μαζί με το υπουργείο στο ίδιο τραπέζι, νομίζω ότι βάζει τα πράγματα σε ένα δρόμο», ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.

Όπως έκανε γνωστό, άμεσα πρόκειται να δημιουργηθεί μια κοινή ομάδα εργασίας στελεχωμένη από εκπροσώπους της ΑΕΚ, του Δήμου, του υπουργείου και της Περιφέρειας, προκειμένου να εξετασθούν κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, η οποία ολοκληρώνεται τον Νοέμβριο, ζητήματα που σχετίζονται με την περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Ειδικότερα θέματα που έχουν ανακύψει αφορούν ζητήματα σε σχέση με το κυκλοφοριακό, τις θέσεις στάθμευσης και τις γενικότερες περιβαλλοντικές συνέπειες στη λειτουργία της πόλης. «Θεωρώ ότι και οι δύο πλευρές είναι πιο ώριμες και προσπαθούμε να βρούμε μια λύση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.