Ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, «Χρήστος Παπουτσής», απαντά στο ερώτημα για τις καταγγελίες του περί απειλών στην οικογένειά του δηλώνοντας: «Με ποιά αντίληψη η οικογενειακή εστία γίνεται σύμβολο εξουσίας για να εκφραστεί μαζική διαμαρτυρία; Μόνο με μια αντίληψη. Τη φασιστική αντίληψη».

Επιπλέον, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» τονίζει πως δεν χωράει πολιτική και ιδεολογική βία στη δημοκρατία ενώ σημειώνει πως « είναι επικίνδυνο να ταυτίζεται η πολιτική εξουσία με τους μηχανισμούς καταστολής».

Ο υπουργός προστασίας του Πολίτη υπενθυμίζει  ότι «όταν μίλησε για περιστατικά αυθαιρεσίας και απειθαρχίας στα Σώματα Ασφαλείας, τότε είχαν πέσει όλοι πάνω του». Σε ότι αφορά τους «αγανακτισμένους» στο Σύνταγμα σημειώνει πως «αν ο Δήμος αποφασίσει να αποκαταστήσει τη λειτουργία της Πλατείας Συντάγματος τόσο το υπουργείο όσο και εγώ προσωπικά θα σταθούμε αποφασιστικοί αρωγοί».

Τέλος, ο Χρήστος Παπουτσής υπογραμμίζει πως η χώρα χρειάζεται πανστρατιά υπευθυνότητας και τάσσεται εναντίον των πρόωρων εκλογών αφού «σημαίνουν ανακοπή της προσπάθειας της χώρας» και προσθέτει, αφήνοντας αιχμές για την αντιπολίτευση: « Είναι προφανής η ανευθυνότητα όσων τις ζητούν».