Παράταση στο εσωκομματικό σίριαλ της ημερομηνίας των εκλογών για τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας δόθηκε από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης στη διευρημένη σύνθεσή της, δηλαδή με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των υποψηφίων, χωρίς να λάβει τελικές αποφάσεις. Έτσι, η ΚΕΦΕ θα ξανασυνέλθει την Πέμπτη για τις αποφάσεις για την εκλογική διαδικασία.

Η καθυστέρηση οφείλεται όπως αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας στην προσπάθεια να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας. Για αυτό το λόγο και μέχρι τον ορισμό της ημερομηνίας, θα θα υπάρχουν συναντήσεις με τους τεχνικούς συμβούλους έτσι ώστε να υπάρξει απόφαση και για το τυπικό της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί.

Οι περισσότεροι υποψήφιοι έχουν ζητήσει να στηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες κάλπες ανά την επικράτεια, όχι μόνο σε κομματικά γραφεία αλλά και σε δημόσια κτίρια, όπως δημαρχεία.

Αντιδράσεις έχουν σημειωθεί και για το κόστος εγγραφής μέλους, καθώς η πρόταση για 10 ή 20 ευρώ που έχει διατυπωθεί θεωρείται αποτρεπτικό και περιοριστικό για τον τελικό αριθμό των ψηφοφόρων.

Πάντως, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η εκλογή του νέου προέδρου της γαλάζιας παράταξης προσδιορίζεται στις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου.