Κληθείς να σχολιάσεις τις αντιδράσεις πρυτάνεων και κομμάτων στο νομοσχέδιο που ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος ανέφερε ότι τα «ΑΕΙ χρειάζονται άμεση μεταρρύθμιση».

Προς επίρρωση αυτής της θέσης επικαλέστηκε στοιχεία, βάσει των οποίων, τα τελευταία 5 χρόνια το 20% των φοιτούντων δεν τελειώνει τις σπουδές του, από τους 100 πρωτοεγγεγραμένους στα ΤΕΙ οι 42 παίρνουν πτυχίο και 29 δεν ολοκληρώνουν τις σπουδές τους και μόνο 240.000 φοιτητές από τους 564.000 συνολικά εγγεγραμμένους ζήτησαν φέτος να πάρουν βιβλία, με κόστος 62 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Μόσιαλος με κατηγορηματικό τρόπο ανέφερε ότι πρόκειται να κοπεί η ιδιότυπη συμφωνία μεταξύ πρυτάνεων και φοιτητών για την εκλογή των πρυτανικών αρχών, ενώ για τις ενστάσεις της Ν.Δ. την κάλεσε να συζητήσει για την εξωστρέφεια των πανεπιστημίων, την αξιολόγηση των καθηγητών και τη χρηματοδότηση με σαφείς στόχους κι όχι για τις συμφωνίες των πρυτάνεων με το φοιτητικό κίνημα.