Την άποψη ότι ο Κώστας Καραμανλής θα έπρεπε ως καπετάνιος του πλοίου να αναλάβει την πρωτοβουλία και να κινήσει τις διαδικασίες για προανακριτική επιτροπή στην υπόθεση του Βατοπεδίου εκφράζει σε συνέντευξή της στη Real News η συμβολαιογράφος και πρώην σύζυγος του Γιώργου Βουλγαράκη Κατερίνα Πελέκη.

Η κυρία Πελέκη θεωρεί ότι η πρώην πρωθυπουργός όφειλε να χειριστεί με προανακρτική επιτροπή την αναταλλαγή των οικοπέδων μεταξύ δημοσίου και μονής Βατοπεδίου και εκτιμά ότι με αυτό τον τρόπο θα δικαίωνε τους ψηφοφόρους της ΝΔ, οι οποίοι σήμερα απολογούνται για πρόσωπα, χωρίς να ξέρουν τι πραγματικά έχουν κάνει.

Αίσθηση προκαλεί η αναφορά της στον πρώην πρωθυπουργό: «Πάντα τον συμπαθούσα και τον θεωρούσα βασικά άνθρωπο με λόγο τιμής και ευαισθησίες. Η αλήθεια είναι οτι με απογοήτευσε και με πλήγωσε. Δεν έχω μιλήσει μαζί του από τότε που ξέσπασε ο θόρυβος για το Βατοπέδι. Θα ήθελα να μιλήσει κάποτε στους ψηφοφόρους της ΝΔ και στους ανθρώπους που τον πίστεψαν και τον στήριξαν και να εξηγήσει γιατί επέτρεψε να ακυρωθεί με τέτοιο τρόπο το έργο του και όλη η θητεία του»

Σε ότι αφορά τον πρώην σύζυγό της τονίζει ότι ανέλαβε πολλές φορές το κόστος στήριξης της Ν.Δ. στηρίζοντας το κόμμα του επί είκοσι πέντε χρόνια