Την πόρτα του ανακριτικού γραφείου με την ιδιότητα της κατηγορουμένης θα περάσει στις αρχές Μαΐου 2011 η συμβολαιογράφος, Αικατερίνη Πελέκη, Βουλγαράκη, η οποία καλείται να αντικρούσει τις πράξεις που της αποδίδονται σχετικά με τα «ιερά συμβόλαια» που έχει συντάξει στο πλαίσιο των ανταλλαγών μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου.

Η εφέτης- ειδική ανακρίτρια, Ειρήνη Καλού, η οποία συνεχίζει τη δικαστική διερεύνηση για τα μη πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται ποινικά για την υπόθεση του Βατοπεδίου, έστειλε κλήση προς απολογία στην κ. Πελέκη, καθώς όλα τα επίμαχα συμβόλαια που αφορούν σε ανταλλαγές ακινήτων έχουν τη δική της σφραγίδα και υπογραφή.

Τα αδικήματα για τα οποία καλείται να δώσει εξηγήσεις η κ. Πελέκη αφορούν συνέργεια σε απιστία , με φυσικούς αυτουργούς – κατά την κατηγορία- τα μέλη της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και ψευδείς βεβαιώσεις .

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης της ίδιας υπόθεσης έχουν ήδη απολογηθεί μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου , ο πρώην διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννης Αγγέλου, ενώ τελευταίοι αναμένεται να απολογηθούν ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος με τους οποίου και θα ολοκληρωθεί η ανάκριση για τις ποινικές ευθύνες μη πολιτικών προσώπων που ενεπλάκησαν στις αποκαλούμενες «ιερές ανταλλαγές»