Στη στρατηγική κατάρτισης των γαλάζιων ψηφοδελτίων, αναφέρθηκε, σήμερα, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος, αναδεικνύοντας ξεκάθαρα τη φιλοσοφία πολυσυλλεκτικότητας, διεύρυνσης και ανανέωσης που κυριαρχεί στις υπό διαμόρφωση λίστες του κόμματος.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε στα ψηφοδέλτια μας μια ευρεία συμμαχία απευθείας με τους πολίτες. Μακριά από ταμπέλες, χωρίς μεσάζοντες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαμιμίκος, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, και συμπλήρωσε: «Θα είναι μαζί μας άνθρωποι από την κοινωνία των πολιτών, από την αγορά που πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις και στην υλοποίηση της συμφωνίας. Η δική μας συμμαχία θα αποτελείται από πολίτες και πολιτικές ομάδες που συμμετείχαν στο παρελθόν σε άλλα φιλοευρωπαϊκά κόμματα και πρωταγωνίστησαν δυναμικά στην Πρωτοβουλία του “ΝΑΙ”». «Θα επενδύσουμε σε ανθρώπους οι οποίοι θα βάλουν το συμφέρον της πατρίδας πάνω από το προσωπικό κόστος» τόνισε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα σενάρια συνεργασιών, επισημαίνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιδιώξει συνεργασία με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις. Χαρακτηριστικά είπε: «Έχουμε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή, ότι όποιο και να είναι το ποσοστό μας από τη στιγμή που θα είμαστε πρώτοι, έστω και με μια ψήφο θα απευθύνουμε πρόσκληση στα κόμματα τα οποία έχουν τον ίδιο προσανατολισμό με εμάς. Αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και καθίσει σε ένα τραπέζι όλα είναι ανοιχτά εμείς δεν αποκλείουμε κανέναν».