Οι δύο μεγαλύτερες πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και η Σοσιαλιστική Ομάδα χαιρέτισαν την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από τη Βουλή των Ελλήνων.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, εκπρόσωπος του οποίου εξέφρασε την ικανοποίηση της ομάδας για την υπερψήφιση του προγράμματος, προέτρεψε την Νέα Δημοκρατία να υπερψηφίσει το πρόγραμμα, πριν τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή.

Ειδικότερα ο πρόεδρος της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας (στην οποία συμμετέχει ως γνωστόν η ΝΔ) Ζόζεφ Ντολ, σε δήλωσή του – που διένειμε σήμερα το μεσημέρι – τόνιζε ότι «συνιστά» στο κόμμα της ΝΔ, «στο πνεύμα της αλληλεγγύης με το σύνολο της Ευρώπης, να υπερψηφίσει το μεταρρυθμιστικό πακέτο».

Από πλευράς ευρωπαίων Σοσιαλιστών ο επικεφαλής της Ομάδας Μάρτιν Σουλτς χαρακτήρισε «καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της ευρωζώνης το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας» και «σημαντικό επίτευγμα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου» ο οποίος, όπως αναφέρει «επέδειξε μεγάλο πολιτικό θάρρος, παρά την άρνηση της αντιπολίτευσης να στηρίξει το πρόγραμμα».