Περιορισμένο ενδιαφέρον είχε ως τώρα η συζήτηση για τα νέα μέτρα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, δεδομένου μάλιστα ότι, με εξαίρεση τον Π. Κουρουμπλή, κανείς δεν έλαβε το λόγο από όσους «πράσινους» έχουν ασκήσει κριτική στις προωθούμενες διατάξεις.

Από την πλευρά του ο κ. Κουρουμπλής εστίασε την παρέμβασή του στις αποκρατικοποιήσεις λέγοντας ότι δεν πρέπει να γίνονται σε περίοδο ύφεσης.

«Οι συνέπειες -πολιτικά ή ηθικά- θα είναι για όλους μεγάλες γιατί κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εκποιήσει δημόσια περιουσία αν η τιμή της δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» , σχολίασε χαρακτηριστικά.

Επ’ αυτού ο Ευ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι ο έλεγχος της Βουλής θα είναι διαρκής και σε όλα τα στάδια της διαδικασίας των συμβάσεων.

Τόνισε παράλληλα ότι «δεν είναι δυνατό να γίνουν μεγάλες επιλογές, όπως στη ΔΕΗ, αποσυνδεδεμένες από τη συνολική πολιτική και χωρίς να έχει διαμορφωθεί το πλαίσιο του τρίτου ενεργειακού πακέτου και να μην ενταχθεί σε αυτόν τον ενεργειακό στόχο».

Αναφερόμενος δε στη δανειακή σύμβαση, ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοιχτό το ζήτημα της ψήφισής της ή όχι από τη Βουλή.

«Θα δούμε μια δανεική σύμβαση αν θα είναι διακρατική συμφωνία ή όχι. Η νέα δανειακή θα έρθει με τον αρμόζοντα τρόπο ώστε όλα τα κόμματα να αναλάβουν την ευθύνη τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.