Με γκρίνια για τη διαδικασία του κατεπείγοντος, υπό την οποία θα ψηφιστεί ο εφαρμοστικός νόμος, ξεκίνησε η συζήτηση του νομοθετήματος στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς, αν και δήλωσε ότι κατανοεί την αναγκαιότητα του κατεπείγοντος, άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης για καθυστέρηση υιοθέτησης ρυθμίσεων.

«Υπάρχει σωρεία θεμάτων που θα μπορούσαν να ρυθμιστούν νωρίτερα και να αξιοποιηθεί ο χρόνος που παρήλθε, ώστε να μην φτάσουμε την τελευταία ώρα και υπό αυτή την πίεση να συζητάμε ρυθμίσεις που τουλάχιστον στο τεχνικό τους κομμάτι έχουν πολλές δυσκολίες», σχολίασε ο κ. Αλευράς.

Το ΚΚΕ επέλεξε και πάλι την αποχώρηση, προαναγγέλλοντας ότι στη συζήτηση στην Ολομέλεια θα καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία τόσο επί της αρχής όσο και επί των άρθρων του εφαρμοστικού, όπως άλλωστε θα πράξει και για το μεσοπρόθεσμο.

«Συναίνεση» πάντως για τον κατεπείγοντα χαρακτήρα των μέτρων έλαβε η κυβέρνηση από τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ και τη Ντόρα Μπακογιάννη ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προκαλεί «τσαλάκωμα της Βουλής».