Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ζήτησε υπεύθυνη στάση από όλες τις πλευρές σε αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο.

Σε μια αποτίμηση της εξάμηνης διαπραγμάτευσης, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας είπε πως υπερεκτιμήθηκε η ισχύς που μπορεί να έχει η λαϊκή κυριαρχία με βάση τους συσχετισμούς.

Ταυτόχρονα, όμως, υπογράμμισε πως αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο η διεθνοποίηση της ελληνικής κρίσης με τρόπο που άνοιξε τη συζήτηση για τον χαρακτήρα της ευρωζώνης και σημαντική εξέλιξη, «παρακαταθήκη», αποτελούν τα κινήματα αλληλεγγύης όχι μόνο στη χώρα αλλά στον πόλεμο ενάντια στη λιτότητα και τον δημοσιονομικό αυταρχισμό.

Ο κ. Μπουρνούς είπε πως απαιτούνται άμεσα μέτρα ανακούφισης για τους πολίτες που έχουν πληγεί και υπογράμμισε πως χρειαζόμαστε κυβέρνηση αποφασισμένων στην οποία δεν χωράνε πρόσωπα όπως ο Γιάννης Πανούσης και ο Σπύρος Σαγιάς και κόμμα αποφασισμένο να χαράξει μια καινούργια στρατηγική διεξόδου.

Ταυτόχρονα υπογράμμισε την ανάγκη να αξιοποιηθούν τα ρήγματα στην ευρωζώνη προκειμένου να διευρυνθεί το μπλοκ ενάντια στην λιτότητα και το δημοσιονομικό αυταρχισμό. Ζήτησε δε να αναζητηθούν λύσεις χωρίς φανατισμούς και γηπεδικού τύπου διλήμματα.