Αν είναι να γίνουν εκλογές για να περάσουμε το μνημόνιο, εμείς θα διαφωνήσουμε, δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, και υποστήριξε ότι υπάρχει ζωή και έξω από την Ε.Ε. και την ευρωζώνη.

Όπως σημείωσε ακόμη ο κ. Ήσυχος, «να πάμε σε ένα συνέδριο που θα θέσει ζητήματα εναλλακτικά και συνθετικά. Αν είναι να γίνουν εκλογές για να περάσουμε το μνημόνιο, εμείς θα διαφωνήσουμε. Αν πάμε σε ένα πρόγραμμα για να απεγκλωβιστούμε από αυτή την κατάσταση, καλοδεχούμενες οι εκλογές».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το να λέμε δεν υπάρχει άλλος δρόμος, δεν ανήκει στον κόσμο της Αριστεράς. Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές παρατήρησε πως «εμείς πήγαμε χωρίς σχέδιο – αυτό το λάθος πληρώθηκε, οι δανειστές κατάλαβαν ότι μπορούν να σε πατήσουν».

«Ναι, υπάρχει ζωή εκτός της ευρωζώνης, και εκτός της Ε.Ε. Το σχέδιο που πρέπει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι: με ποιες γεωπολιτικές συντεταγμένες πάμε. Ποιοι είναι σήμερα οι συσχετισμοί. Πού γέρνει η πλάστιγγα. Ποιες συσχετισμοί διαμορφώνονται. Ενεργειακός πλουραλισμός κλπ. Όφειλε η κυβέρνηση και το κόμμα μας να έχει εφοδιαστεί με εναλλακτικό σχέδιο. Πρέπει να βγούμε σοφότεροι από την αντιπαράθεση με τους δανειστές», σημείωσε ακόμη.