Κάλεσμα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και τους υπουργούς της κυβέρνησης να προετοιμαστούν για την ρήξη έκανε με ανάρτησή του στο facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος ο οποίος σημείωσε πως τις τελευταίες ώρες οι δανειστές εξευτελίζουν την κυβέρνηση για την σύνθεση της οποίας θέλουν πλέον να έχουν λόγο.

Αναλυτικότερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

«Την Παρασκευή δεν υπογράψαμε συμφωνία αλλά στηρίξαμε τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και δώσαμε εξουσιοδότηση στον υπουργό οικονομικών μας.

Εξουσιοδότηση να φέρει μια οδυνηρή και αδιέξοδη μελλοντικά συμφωνία, απέναντι στο ενδεχόμενο μιας άτακτης χρεοκοπίας για την οποία (κακώς) δεν είμασταν προετοιμασμένοι.

Υπήρχαν τρεις περιπτώσεις:

– Αποδοχή της πρότασης μας

– Χειρότερη συμφωνία

– Εξώθηση από του Ευρωπαίους σε άτακτη χρεωκοπία για καθαρά πολιτικούς λόγους.

Τις τελευταίες ώρες εξευτελίζοντας την κυβέρνηση και έναν ολόκληρο λαό, επιμένοντας και απαιτώντας να έχουν λόγο και για τη σύνθεση της κυβέρνησης, αναπότρεπτα μας οδηγούν σε πλήρη ρήξη.

Καλείται η ηγεσία να επαναπροσδιορίσει κάτω από αυτές τις συνθήκες και την ήττα της στρατηγικής της, την στάση μας απέναντι στην Ε.Ε και το ευρώ και κάποιοι λαλίστατοι υπουργοί που έως τώρα δεν το διανοούνταν να προετοιμαστούν άμεσα.

Ο λαός πρέπει να διαλέξει αν αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία γι αυτόν είναι η ανεξαρτησία του και η δημοκρατία πέρα από κάθε κόστος».