Την ελπίδα να υπάρξει κατά το δυνατόν έντιμη και επωφελής για τους Έλληνες συμφωνία στις Βρυξέλλες εξέφρασε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σημειώνοντας πως περιμένουμε να δούμε από την πλευρά των δανειστών αν θα αποδεχθούν την ελληνική πρόταση για να προχωρήσει η διαδικασία.

Σχετικά με την ψηφοφορία στη Βουλή, η κ. Χρυσοωβελώνη είπε μιλώντας στο Mega: «Είναι γεγονός ότι όλοι μας έχουμε προβληματιστεί, όλοι ανησυχούν. Υπήρξαν σαφέστατα βουλευτές οι οποίοι είχαν κάποιες επιφυλάξεις και νομίζω ότι είναι απόλυτο δικαίωμά τους. Αλλά τελικά αποφάσισαν ότι θα έπρεπε με δεδομένη βεβαίως και τη στάση αρκετών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να προτάξουν το συμφέρον της χώρας και να μην ψηφίσουν ένα όχι βάζοντας τη χώρα σε περιπέτειες και κυρίως τους Έλληνες πολίτες σε περιπέτειες».

Σε σχέση με τη στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές του κόμματος όταν έρθει η ώρα των εφαρμοστικών νόμων, η κ. Χρυσοβελώνη απάντησε πως «θα πρέπει να δούμε ποια συμφωνία θα υπάρξει γιατί έχουμε πικρή εμπειρία από τους δανειστές. Από ‘κει και πέρα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην Κοινοβουλευτική τους Ομάδα θα συναποφασίσουν προτάσσοντας πάντα το συμφέρον της χώρας».