Δεν τίθεται ζήτημα για την κυβερνητική πλειοψηφία μετά τη διαφοροποίηση 17 βουλευτών στην ψηφοφορία στη Βουλή επί της ελληνικής πρότασης ξεκαθαρίζει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Αντώνης Μανιτάκης.

«Οι διαφοροποιήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν άμεσο αντίκτυπο στην αρχή της δεδηλωμένης. Αριθμητικά η κυβέρνηση έχει τη δεδηλωμένη και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία», ανέφερε ο κ. Μανιτάκης μιλώντας στον Alpha.

«Αυτή τη στιγμή, υπάρχει η πλειοψηφία των βουλευτών που έχουν δώσει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση να διαπραγματευτεί μια συμφωνία. Το Σύνταγμα μιλάει με αριθμούς. Αν μετρήσουμε τους αριθμούς βλέπουμε ότι η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη του κοινοβουλίου», πρόσθεσε.

Ο κ. Μανιτάκης χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα σχολιάζοντας τη συμπεριφορά της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, λέγοντας πως αποτελεί προσβολή στους άγραφους νόμους της Βουλής.

«Δεν μπορεί και δεν δικαιούται να συμμετάσχει στην κυβερνητική πολιτική ο Πρόεδρος της Βουλής», επισήμανε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.