«Η συμφωνία αν επιτευχθεί θα είναι πολύ χειρότερη από αυτή που ψηφίσαμε την Κυριακή, οπότε  θα είναι παρελθόν και το βασικό επιχείρημα του Τσίπρα», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «αν μας βγάλουν από την Ε.Ε. τότε η ιστορία θα κρίνει τον Αλέξη Τσίπρα ως έναν από τους πιο μοιραίους Έλληνες ηγέτες, καθώς παρέλαβε την χώρα ως πλήρες μέλος της Ε.Ε. και της ευρωζώνης και τώρα οι Έλληνες κινδυνεύουμε να βλέπουμε από έξω την Βουλγαρία και την Ρουμανία, τις οποίες η Ελλάδα βοήθησε για να ενταχθούν».

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «πήγε χθες απροετοίμαστος με αποτέλεσμα να χαθούν άλλες δυο ημέρες ενώ μάλιστα είχε υποσχεθεί συμφωνία σε 48 ώρες» και πρόσθεσε : «είναι εντυπωσιακό πόσο θάλασσα τα έχει κάνει ο κ. Τσίπρας αλλά προέχει να κλείσει η συμφωνία και είναι η πρώτη μου επιλογή».

Ερωτηθείς τέλος, για το ενδεχόμενο κουρέματος των καταθέσεων είπε ότι θα εκπλαγεί αν δεν υπάρξει, ακόμη και αν επιτευχθεί συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους.