«Δε φοβήθηκα καθόλου. Απλώς πήγα στο εντευκτήριο και έφαγα ένα τοστ, περιμένοντας να ηρεμήσει η κατάσταση». Τα λόγια αυτά αποδίδονται στον Κώστα Γείτονα και δείχνουν τη στάση ορισμένων -ψύχραιμων- από τους χθεσινοβραδινούς «πολιορκημένους». Οντας πάντως ένας από τους εμπειρότερους βουλευτές του Κοινοβουλίου, έχει τη σημασία του όταν ο κ. Γείτονας δηλώνει πως ήταν αναμενόμενο να συμβούν τα χθεσινά γεγονότα, από τη στιγμή που η Βουλή συνεδρίαζε την ώρα της συγκέντρωσης.

Ηταν κι άλλοι πάντως αυτοί που προσπάθησαν να περάσουν την ώρα τους… τρώγοντας, τουλάχιστον ώσπου να εκτονωθούν τα πνεύματα. Όχι όμως κι ο Αστέριος Ροντούλης του ΛΑΟΣ, που αποφάσισε να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Βγήκε λοιπόν ενώπιον των διαδηλωτών, τους ρώτησε για ποιο λόγο έκλεισαν την είσοδο της Βουλής και απλά εξήλθε του κοινοβουλίου.

Όπως έλεγε σήμερα το μεσημέρι σε συναδέλφους του, «σιγά μην τους φοβηθώ. Εγώ κάθε μέρα πίνω καφέ στα Εξάρχεια».

«Κάποιοι προσπαθούν να δώσουν μια πιο ακραία μορφή αυτής της κινητοποίησης», έλεγε ο «πολιορκημένος» Νάσος Αλευράς του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο επίσης «πράσινος» Λεωνίδας Γρηγοράκος σχολίαζε:

«Ηταν ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα. Σαν κοινοβουλευτικός άνδρας που δεν έχει προκαλέσει ποτέ το κοινό αίσθημα, αισθάνθηκα ότι μαζί με τα χλωρά καίγονται και τα ξερά. Αυτή η κρίση στην Ελλάδα είναι πρωτίστως πολιτική».

Οσον αφορά αυτούς που διάλεξαν τη διαφυγή από τον Εθνικό Κήπο, η τραυματίας Μαρία Θεοχάρη (στραμπούληξε το πόδι της σε μια πέτρα) χαρακτήρισε την περιπέτειά τους μαρτύριο, ενώ όπως είπε, συνάδελφοί της προσπαθούσαν να της δώσουν κουράγιο, λέγοντάς της «πες ότι κάνουμε ένα ρομαντικό νυχτερινό περίπατο!».