Τη δυσκολία και τις σκληρές διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με την τρόικα, επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, κάνοντας λόγο για «μακρύ αγώνα διαπραγματεύσεων».

Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι τίποτα δεν θα μας χαριστεί και είναι «δικό μας θέμα οι τομές και αλλαγές που χρειάζονται και αυστηρή προσήλωση στόχους για καλύτερα αποτελέσματα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις απάντησε ότι δεν πρέπει να καλλιεργούνται προσδοκίες καθώς συνεχίζεται η διαπραγμάτευση και πρόσθεσε πως «για να συζητάμε την πέμπτη δόση σημαίνει ότι, έχοντας πάρει τις τέσσερις προηγούμενες, κάναμε πολλά».

Ο κ. Πεταλωτής απάντησε στην κριτική ότι απέτυχε η πολιτική του Μνημονίου λέγοντας ότι «όχι μόνο δεν αποτύχαμε, αλλά η ύφεση ρηχαίνει και εμφανίζονται θετικά σημάδια». Οι ξένοι, συμπλήρωσε, «λένε ότι δεν αποτύχαμε αλλά να πάμε πιο γρήγορα».

Εν τω μεταξύ, αναφορικά με τις προτάσεις της ΝΔ για το φορολογικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «η ανάγκη να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα είναι η βασική διαφορά ανάμεσα στις προτάσεις της ΝΔ και την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο φορολογικό».

«Χρειαζόμαστε άμεσα αποτελέσματα και αν οι προτάσεις της ΝΔ μπορούν να αποφέρουν ισοδύναμα αποτελέσματα τις δεχόμαστε. Οι προτάσεις όμως της ΝΔ δεν θα φέρουν άμεσα αποτελέσματα και δεν μπορούμε να περιμένουμε 2-3 χρόνια», ανέφερε ο κ. Πεταλωτής.

Ωστόσο άφησε ανοικτό για το μέλλον το ενδεχόμενο συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον κ. Σαμαρά, «όταν υπάρχουν σημεία για συναίνεση». Ο κ. Πεταλωτής πρόσθεσε ότι το ζητούμενο είναι όλοι να συμπέσουν σε ένα άξονα συναίνεσης γιατί αυτό απαιτεί το συμφέρον της χώρας.