O Γ. Παπανδρέου σκέπτεται, κατά τον Γ. Καρατζαφέρη, το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μιλώντας στον Realfm 97,8 αποκάλυψε ότι το θέμα της οικουμενικής, το συζήτησε εκτενώς με τον πρωθυπουργό προτείνοντας μάλιστα… αναπληρωτή πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά.

«Το έθεσα ευθέως. Γιατί η κυβέρνηση αυτή θα οδηγήσει τον τόπο και τον ίδιο στον γκρεμό. Μία κυβέρνηση οικουμενικού χαρακτήρα απέναντι στην ιδιότυπη δικτατορία των δανειστών μας, με πρωθυπουργό τον κ. Παπανδρέου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. εκτίμησε πως αυτή η πρωτοβουλία δεν θα έχει καμία σημασία, χωρίς τη συμμετοχή της ΝΔ σημειώνοντας πως ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να καλέσει τον Αντώνη Σαμαρά και να του προτείνει θέση αναπληρωτή πρωθυπουργού με ευθύνη στα οικονομικά υπουργεία, προκειμένου να υλοποιήσει όσα πρότεινε στο Ζάππειο. Επίσης, τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής στην κυβέρνηση οικουμενικού χαρακτήρα τόσο της Ντόρας Μπακογιάννη όσο και του Φώτη Κουβέλη.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του δημοψηφίσματος, ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε πως είναι αστείο να τεθούν ερωτήματα όπως «ευρώ ή επιστροφή στη δραχμή».