Δια υπομνήματος, το οποίο παρέδωσε όμως ο ίδιος στην προανακριτική, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της επιτροπής ο φερόμενος ως ταμίας του Άκη Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση των υποβρυχίων, Γιάννης Μπέλτσιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείωμα που υπέβαλε υποστηρίζει ότι ουδεμία σχέση έχει με υποβρύχια ή άλλη υπόθεση του υπουργείου Αμυνας καθώς και ότι δεν υπήρξε ταμίας και δεν λειτούργησε ως αντιπρόσωπος κανενός.

Ειδικά σε ό,τι αφορά έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας και τον εμπλέκουν, ο κ. Μπέλτσιος κάνει λόγο για επιλεκτική χρήση αποσπασμάτων.

Νωρίτερα, υπόμνημα είχαν αποστείλει στην προανακριτική και οι επιχειρηματίες Αλέξανδρος Αβατάγγελος και Mιχαήλ Ματαντός. Ο πρόεδρος της επιτροπής Μάρκος Μπόλαρης υπογράμμισε την υποχρέωση των μαρτύρων να προσέλθουν και να καταθέσουν, την ώρα που -όπως είπε- «κάποιοι εκτός από συνεντεύξεις κάνουν συναντήσεις με επιφανή στελέχη κόμματος, που δεν ξέρουμε τι συζητούν και τι παζαρεύουν.»

Στο μεταξύ, η προανακριτική επιτροπή κατέθεσε αίτημα δικαστικής συνδρομής ζητώντας συγκεκριμένα έγγραφα από την εισαγγελία Μονάχου. Δεδομένου δε ότι η πρώτη δικαστική συνδρομή που ζήτησε η ελληνική δικαιοσύνη καθυστέρησε 8 μήνες, ζητήθηκε και επίσπευση της ανταπόκρισης.

Να σημειωθεί πάντως ότι την ώρα που αναμένονται τα έγγραφα από τη Γερμανία, ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου γνωστοποίησε ότι έχει ορισμένα ήδη στην κατοχή του και τα απέστειλε στην επιτροπή.