Τη λύπη της εκφράζει η κυβέρνηση για τον τραυματισμό του 31χρονου διαδηλωτή στη χθεσινή γενική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, η κατάσταση της υγείας του οποίου παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή.

«Η βία είναι σαφώς καταδικαστέα, από όπου κι αν προέρχεται. Οι αρμόδιες Αρχές διεξάγουν έρευνα σε βάθος, για να διακριβωθούν τα αίτια και οι συνθήκες τραυματισμού του, καθώς και το ενδεχόμενο ευθύνης αστυνομικών, υπό την εποπτεία εισαγγελέα» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής

«Δεν μπορούμε όμως να ανεχθούμε και την αυτοδικία ως λύση. Καταδικαστέα, λοιπόν, είναι και η συμπεριφορά όλων όσων εισέβαλλαν στο νοσοκομείο της Νίκαιας και άσκησαν βία προς τις Αρχές που διενεργούσαν ανάκριση, παρουσία εισαγγελέα, ακόμη και στον ιατροδικαστή, παρεμποδίζοντας ουσιαστικά τη διερεύνηση της αλήθειας» προσθέτει.

Και συνεχίζει: «Επιβάλλεται να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας και να δείξουμε τη ψυχραιμία και τη σύνεση που χρειάζεται. Παρακολουθούμε με αγωνία την εξέλιξη της υγείας του τραυματία και αναμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας που διατάχθηκε αμέσως».