Επικριτικός για τη στάση των περίπου 800 συνταξιούχων βουλευτών που διεκδικούν υπέρογκες αναδρομικές αυξήσεις εν μέσω κρίσης εμφανίστηκε πριν από λίγο στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών.

«Τη στιγμή που η κοινωνία δοκιμάζεται και το πολιτικό σύστημα κρίνεται και επικρίνεται, η στάση αυτή συμβάλλει στην περαιτέρω απαξίωση του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών που το υπηρετούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φ. Σαχινίδης και κάλεσε τους διεκδικούντες «να κάνουν πίσω».

Τόνισε παράλληλα ότι η άποψή του αυτή δεν είναι συγκυριακή λόγω της θέσης που κατέχει και υπενθύμισε αντίστοιχη τοποθέτηση στη Βουλή του πρωθυπουργού, το Νοέμβριο του 2006, όπου τότε – ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με αφορμή δικαστική απόφαση για αναδρομικές αποδοχές δικαστικών – κάλεσε τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων να παραιτηθούν των αξιώσεων τους βάσει αυτή της απόφασης ,ή όποιων άλλων σχετικών προκύψουν στο μέλλον και το ίδιο να πράξουν και όλοι όσων οι απολαβές συμπαρασύρονται από τις αποδοχές των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων.

Κατά των διεκδικήσεων τάχθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, κάνοντας λόγο για πρόκληση.

Αντιθέτως, υπέρ των διεκδικήσεων τάχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Λες και το έκαναν σα να μην το δικαιούνταν, λες και είναι η τελευταία τάξη αυτής της κοινωνίας. Ε, όχι!».