Ένας «εσωτερικός πόλεμος», όπου ο Γ. Παπακωνσταντίνου επιχειρεί να κερδίσει τη μάχη των περικοπών και συνάδελφοί του «αντιστέκονται» κρατώντας… άμυνα και κονδύλια για τα υπουργεία τους, εξελίσσεται στην κυβέρνηση. Τα μηνύματα έχουν κατακλύσει το Μαξίμου, με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού να ομολογούν ότι η προσπάθεια δημοσιονομικής πειθαρχίας έχει ατονήσει επικίνδυνα.

Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», σε μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συμμετείχαν αρκετοί υπουργοί, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να αναλύσει τα δεδομένα και να κατανείμει τα… βάρη των περικοπών, ανά υπουργείο.

Στην αρχή, όλοι άκουγαν χωρίς να διακόπτουν τον Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά στη συνέχεια οι περισσότεροι προσάρμοσαν τις παρεμβάσεις τους στη… λογική του Ποντίου Πιλάτου. Η πρόταση για περικοπές 10% οριζόντια σε όλα τα υπουργεία ήταν αυτή που προκάλεσε «επανάσταση» και την πραγματικότητα απομάκρυνε τη δυνατότητα αποφάσεων.
Οι επόμενες ημέρες σε κάθε υπουργικό γραφείο – με ελάχιστες εξαιρέσεις- ήταν το ίδιο δύσκολες με τους υπουργούς να υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για περικοπές.