Λίγες ημέρες μετά τη σφοδρή αντιπαράθεση του Γιώργου Καρατζαφέρη με τον Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή και την κόντρα που προέκυψε με την μη προσχώρηση του κ. Λιάσκου στο ΛΑ.Ο.Σ., ο κ. Καρατζαφέρης εξαπέλυσε νέα επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης μιλώντας στο Ραδιόφωνο του REAL FM ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει δύο αρχηγούς. Έχει ένα αρχηγό “τύποις”, και ένα αρχηγό “ουσίας”. Ο τύποις, είναι ο κ. Σαμαράς, και ο ουσίας είναι ο κ. Κρανιδιώτης, ο οποίος κάνει και όλα τα “κουμάντα” στη ΝΔ. Αυτό το λένε και οι Βουλευτές της ΝΔ κατ΄ ιδίαν.
O κ. Σαμαράς “εν τοις πράγμασι” έγινε “λαγός”. Αποδείχθηκε ο ίδιος λαγός. Μίλησε και έφυγε από τη Βουλή. Στη συζήτηση στη Βουλή, δεν τον μείωσα, ούτε χρησιμοποίησα καμία απαξιωτική λέξη ή φράση. Τον αποκάλεσα “μελλοντικό Πρωθυπουργό” της χώρας.

Απλώς, ο κ. Σαμαράς μπλέχθηκε στην προσπάθεια του να απαξιώσει, αλλά να συγκρατήσει τον κ. Κρανιδιώτη, γιατί τον χρησιμοποιεί για το “μακρύ του χέρι”, στις περιπτώσεις που θέλει. Ρωτήστε και τους Βουλευτές που μέχρι προχθές εξεδίωκαν, και τώρα τους μάζεψαν με προσωπική κλήση του κ. Σαμαρά. Αυτοί οι 6-7 οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 64ο έτος της ηλικίας τους»…

Για την υπαναχώρηση του κ. Λιάσκου ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι «έχω την συγγνώμη και την δήλωση του κ. Λιάσκου ότι “κ. Πρόεδρε, σας χρωστάω”… Αυτός έχασε, δεν χάσαμε εμείς. Για 20 ημέρες μας ζητούσε επίμονα να κλειστεί ραντεβού. Τελικά κλείσθηκε αυτό το ραντεβού και συμφωνήθηκαν μερικά πράγματα.

Δεν καταλαβαίνω τι έκανε τον κ. Λιάσκο να αλλάξει γνώμη. Στην διάρκεια της επίσκεψής του στο κτίριο του ΛΑ.Ο.Σ, όπου και καταγράφονται οι όλες επισκέψεις για λόγους ασφαλείας όλων των επισκεπτών, ο κ. Λιάσκος εδέχθη δύο τηλεφωνήματα.

Ένα από τον κ. Σκορδά, και ένα άλλο, κατά δική του δήλωση, από τον κ. Σαμαρά. Κατά δική του δήλωση πάλι, τον πίεσαν και τα πήρε πίσω. Δεν καταλαβαίνω τι έκανε τον κ. Λιάσκο να αλλάξει γνώμη και να υπαναχωρήσει. Δεχόμαστε αρκετές επισκέψεις από άτομα που πρόσκεινται στη ΝΔ, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ. Είμαστε ένα κόμμα που συνεχώς ανεβαίνει».

Όσον αφορά την προοπτική του ΛΑ.Ο.Σ ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στοχεύει στην εξουσία.
«Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι ένα εντελώς διαφορετικό κόμμα από την ΝΔ. Έχουμε πολλές και σημαντικές διαφορές από αυτή. Ο ΛΑ.Ο.Σ θα κατέβει μόνος του για να καταγράψει τις δυνάμεις του.

Και η δυναμική που θα προέλθει από τις εκλογές, θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό. Αυτό που έχει σημασία σήμερα είναι, πιο κόμμα έχει τις πιο καλές και συγκροτημένες προτάσεις. Οι παλιές κατηγοριοποιήσεις σε αριστερούς, δεξιούς και κεντρώους, θεωρώ ότι έχουν πεθάνει, έχουν ξεπεραστεί. Δεν είναι μόνο προνόμιο της μιας ή της άλλης πλευράς να έχει τις «καλές συνταγές».