Για τις πιο κρίσιμες μέρες από το τέλος του 2ου Παγκόσμιου πολέμου έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στην αίθουσα του Φρουρίου στα Τρίκαλα, λίγο πριν ολοκληρώσει σήμερα την περιοδεία του στη Δυτική Θεσσαλία.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε την άμεση απεμπλοκή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από το θέατρο του πολέμου» και υποστήριξε πως διαφαίνεται «η νέα απειλή πολέμου στη γειτονιά μας, όπου με αφορμή την βαρβαρότητα του Καντάφι, στήνονται επικίνδυνα πολεμικά παιχνίδια του ΝΑΤΟ, με τη συμμετοχή μάλιστα και της χώρας μας.

Έκανε λόγο για επιλογές εξαιρετικά επικίνδυνες που μπορούν, όπως είπε, να οδηγήσουν εύκολα σε γενικευμένους πολέμους που όχι μόνο δεν θα έχουν στόχο να εδραιώσουν τη λαϊκή κυριαρχία στις χώρες της Μεσογείου, αλλά βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες των εξεγερμένων λαών του αραβικού κόσμου.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι αφενός υπάρχει η συστημική κρίση του υπαρκτού καπιταλισμού, που απειλεί σαν τσουνάμι να σαρώσει κατακτήσεις των εργαζομένων και αφετέρου παρατηρείται η πυρηνική απειλή, στην Ιαπωνία, που 25 χρόνια μετά το καταστροφικό ατύχημα στο Τσέρνομπιλ επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της ασφάλειας των πυρηνικών εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία πληθαίνουν και στην ευρύτερη περιοχή μας.

Τέλος, εξαπέλυσε φραστική επίθεση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλο, ο οποίος, όπως είπε, στοχοποιεί τη Ριζοσπαστική Αριστερά, για να σωθεί πρώτα ο ίδιος, επειδή τη δυσαρέσκεια δεν τη λαμβάνει μονάχα από τους Αριστερούς, αλλά από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.