Να προχωρήσει σε δημοψήφισμα ή σε εκλογές κάλεσε την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας καθώς -με αφορμή επίκαιρη ερώτηση για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας- εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δε νομιμοποιείται να αποφασίζει για τις επόμενες γενιές.

«Οι κυβερνήσεις εκλέγονται για μια θητεία για 4 χρόνια, ασκούν πολιτικές και κρίνονται από τους πολίτες», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο οποίος κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι εκφράζει τη συντήρηση και την αντίληψη ότι δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα στη χώρα, την οπισθοδρόμηση και τη μιζέρια ενώ η κυβέρνηση προχωράει μπροστά, είπε.

Αναφερόμενος στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ο πρόεδρος του ΣΥΝ υποστήριξε ότι «όλες οι αποκρατικοποιήσεις από 1974 και μετά, ζήτημα να ήταν να απέδωσαν 18 δισ. και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει που θα βρει η ίδια τα 50 δισ. που ισχυρίζεται». Πρόσθεσε δε, ότι θα μπορούσε η δημόσια περιουσία να αξιοποιηθεί με άλλο τρόπο και όχι να την αξιοποιήσουν «οι αεριτζήδες και οι αετονύχηδες, η ξένη τοκογλυφία και η διαπλοκή» όπως είπε χαρακτηριστικά…

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση έχει πει πως με διαφάνεια θα αξιοποιήσει τη δημόσια περιουσία και δεν πουλάει δημόσια γη, γιατί άλλο δημόσια περιουσία και άλλο δημόσια γη.

Τόνισε επίσης ότι η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι όποιος έκανε αξιοποίηση με σωστό, λελογισμένο και διαφανές τρόπο έχει βελτιώσει την οικονομία, το βιοτικό επίπεδο και έχουν δημιουργηθεί δουλειές για όλους.