Με αφορμή τη στάση της καγκελαρίου Μέρκελ απέναντι στη χώρα μας, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά της Γερμανίας.

Ο Γ. Καρατζαφέρης, που παρέστη στις Βίγλες Μεγαλοπόλεως Αρκαδίας στο ετήσιο μνημόσυνο των 212 εκτελεσθέντων πατριωτών από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής συνέδεσε τη γερμανική Κατοχή με τη στάση της Γερμανίας σήμερα απέναντι στην Ελλάδα δηλώνοντας ότι η Γερμανία πρέπει να καταλάβει ότι έχει υποχρεώσεις απέναντι στους λαούς της Ευρώπης και ιδιαίτερα στους Έλληνες.

Συγκεκριμένα ανέφερε «Και τότε μας καταπόνησαν και τώρα το κάνουν οικονομικά. Όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν απογοητεύουν τον Ελληνικό λαό σε σχέση με εκείνους που πιστεύουν ότι μπορούν να ελέγχουν τη ζωή μας» και πρόσθεσε «μπορούμε και μόνοι μας».

Επιπλέον υποστήριξε ότι πρέπει να παραδειγματιστούμε από εκείνους τους μεγάλους Έλληνες «γιατί και σήμερα βρισκόμαστε κάτω από μία ιδιότυπη κατοχή, οικονομική αυτή τη φορά και πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να μπορέσουμε να βγούμε και αυτή τη φορά νικητές».

Όσον αφορά τα σενάρια πρόωρων εκλογών ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. δήλωσε ότι «πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι το πάθημα Καραμανλή έχει γίνει μάθημα στον κ. Παπανδρέου».

Τέλος σχολίασε και τα γεγονότα που συνέβησαν στο Παρίσι, με τα επεισόδια σε βάρος του Θεόδωρου Πάγκαλου, χαρακτηρίζοντάς τα «ασχήμιες» με τις οποίες όπως είπε, δεν ασκείται εποικοδομητική πολιτική και πρόσθεσε ότι οι συγκεκριμένες παραστάσεις εδώ και στο εξωτερικό είναι προϊόν της στρατηγικής των κομμάτων της αριστεράς.