«Το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν για περισσότερο από έναν χρόνο οι Πατρινοί παιδίατροι, από τις μεγάλες οφειλές του ΟΠΑΔ και κατ’ επέκταση οι ασφαλισμένοι», δήλωσε στη Βουλή ο Τομεάρχης, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ, βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.

«Οι παιδίατροι, εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταγγείλουν τις συμβάσεις τους με το Δημόσιο και σε μια τέτοια περίπτωση οι ασφαλισμένοι θα υποστούν μεγάλη ταλαιπωρία και ενδεχομένως θα βρεθούν σε δύσκολη οικονομική θέση, αφού θα πληρώνουν κανονικά την επίσκεψη και μετά θα εισπράττουν το αντίτιμο από τον ΟΠΑΔ…»

Οι παιδίατροι βρίσκονται σε απόγνωση καθώς αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τα λειτουργικά τους έξοδα: Ενώ πληρώνονταν κάθε έξι με επτά μήνες, ο χρόνος αναμονής έχει ξεπεράσει τον χρόνο, αφού εκκρεμούν οφειλές από τα τέλη του 2009!»

Ο κ. Νικολόπουλος, ερωτά τους Υπουργούς Εργασίας και Υγείας, «τι μέτρα θα λάβουν και πότε θα εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του ο ΟΠΑΔ».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.