Δύσκολο να πούμε πως από αύριο οι συγκοινωνίες θα είναι καλύτερες, είπε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, προσθέτοντας όμως πως θα έχει τελειώσει ο κύκλος της ταλαιπωρίας, κάτι που θα είναι μεγάλη ανακούφιση.

Το νομοσχέδιο θα εφαρμοστεί, δήλωσε ο κ. Μαγκριώτης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πως από αύριο θα αρχίσει μία καλύτερη συνεργασία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων ούτως ώστε δημόσιο και εργαζόμενοι μαζί να χτίσουν τις «νέες αναγεννημένες δημόσιες αστικές συγκοινωνίες» της Αθήνας.

Στόχος, τόνισε ο κ. Μαγκριώτης  είναι να κερδηθεί ο πολίτης για να χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς όσο τα χρησιμοποιεί βελτιώνονται και τα οικονομικά τους αλλά και το κυκλοφοριακό και το περιβάλλον. 

Σημείωσε πως η εισιτηροδιαφυγή τα προηγούμενα χρόνια ήταν μεγάλη σε βάρος του φορέα αλλά και του δημόσιου συμφέροντος και ανέφερε πως θα διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι από σώμα επιθεωρητών. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη και το ζήτημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Σε ό,τι αφορά τις αυξήσεις στα εισιτήρια, ο κ. Μαγκριώτης είπε πως ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει για να είναι βιώσιμες οι αστικές συγκοινωνίες.

Το νομοσχέδιο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς ψηφίζεται σήμερα. Το απόγευμα αναμένεται να συνεχιστεί η συζήτηση επί των άρθρων και αργά το βράδυ θα ακολουθήσει η ψήφισή του.