Έναν πρώτο καταρχήν κατάλογο, με δέκα ονόματα πολιτικών που διετέλεσαν υπουργοί κατά το παρελθόν και συνεβλήθησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με τη Siemens και από τους οποίους θα ζητηθεί με προσωπική επιστολή να ανοίξουν αυτοβούλως τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, δίδει η εξεταστική επιτροπή που εξετάζει την ομώνυμη υπόθεση.

Οι υπουργοί που καλούνται να ανοίξουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς είναι οι: Άκης Τσοχατζόπουλος, Γιάννος Παπαντωνίου, Νίκος Χριστοδουλάκης, Αναστάσιος Μαντέλης,και Χρήστος Βερελής από το ΠΑΣΟΚ και οι Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Βύρωνας Πολύδωρας, Μιχάλης Λιάπης, Γιώργος Αλογοσκούφης και Γιώργος Βουλγαράκης από τη ΝΔ.

Οι παραπάνω υπουργοί είτε υπέγραψαν συμβάσεις, είτε ήταν νόμιμοι εκπρόσωποι ως μέτοχοι του Δημοσίου, όπως στην προκειμένη περίπτωση οι κ.κ. Χριστοδουλάκης και Αλογοσκούφης για τον ΟΣΕ. Οι υπόλοιποι σχετίζονται με συμβάσεις είτε του ΟΤΕ, είτε του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I.
Σημειώνεται ότι συνεχίστηκε σήμερα η εξέταση ενώπιον της εξεταστικής του πρώην διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, κ. Κωνσταντίνου Γιαννακού.