Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για την εγκατάσταση των λαθρομεταναστών στη Νομική Σχολή και μίλησε για την προέλευση τους από το Μαγκρέμπ και τι σημαίνει αυτό: «οι περισσότεροι, οι οποίοι έρχονται σήμερα στην Ελλάδα, πλην όμως υπάρχει μια μεγάλη διάφορα μεταξύ πολιτικού ασύλου και οικονομικού μετανάστη, έτσι κάποιοι από εμάς που έχουν διατελέσει πολιτικοί εξόριστοι ξέρουν την διάφορα. Ευθέως απέδωσε ευθύνες στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά λέγοντας χαρακτηριστικά στο Βήμα 99,5 fm: «Έρχεται λοιπόν το Δίκτυο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, το οποίο Δίκτυο, τους οργανώνει, τους φέρνει,  τους πληρώνει και τα εισιτήρια και τους φέρνει μέσα στην Αθήνα και τους τοποθετεί μέσα στην Νομική».

Μίλησε επίσης για το πως πρέπει να αντιμετωπιστεί τώρα η κατάσταση: «Δεν μπορεί αυτό το πράγμα να συνεχιστεί, δεν μπορεί να συνεχίζεται να παίζεται αυτό το κρυφτούλι, όπου κανένας δεν έχει την ευθύνη και όπου μόνο το Δίκτυο πανηγυρίζει, διότι ουσιαστικά ξυπνάει πλέον και κάθε ρατσιστική, ξενοφοβικό συναίσθημα, είναι όλοι χαμένοι κ. Χιώτη, οι μόνοι που είναι κερδισμένοι από αυτήν την ιστορία είναι αυτοί οι οποίοι θέλουν να προκαλέσουν κοινωνικές εντάσεις με το περίφημο θέμα της μετανάστευσης». Ζήτησε τη παράιτηση των πρυτανικών αρχών και απέδωσε ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «μιλάω για το Δίκτυο, και μιλάω για ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, ναι το λεω επωνύμως, εγώ δεν μασάω τα λόγια μου

Για το αποτέλεσμα της ενέργειας είπε : «Αλλά υπάρχει διαφορά μεταξύ του να τους πηγαίνουμε στα άκρα και εκεί είναι η κατηγορία μου για το Δίκτυο, κι ας λενε αυτοί οι κύριοι ότι θέλουν, δεκάρα δεν δίνουν για τα δικαιώματα των μεταναστών». «Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κοινωνική ένταση, ε, αυτήν εμείς πρέπει να την αποφύγουμε» τόνισε.