Μετά τις μπουλντόζες και τα διόδια ο δήμαρχος Στυλίδας… ξαναχτυπά. Ο Απόστολος Γκλέτσος αυτή τη φορά τα βάζει με το πρόβλημα του βιολογικού καθαρισμού που αντιμετωπίζει η περιοχή του. Μιλώντας μάλιστα στο newsbeast.gr ο δήμαρχος Στυλίδας εμφανίζεται αποφασισμένος για όλα.

Και τονίζει: «Είμαστε αποφασισμένοι να πάμε στα αρμόδια υπουργεία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Διότι εμπλέκεται και η Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς κάποια στιγμή πήγαιναν πιστοποιητικά λειτουργίας προς την Ε.Ε. ότι ο βιολογικός λειτουργεί ενώ στην πραγματικότητα δεν λειτούργησε ποτέ. Γι’ αυτό καταλαβαίνετε ότι πρέπει κάποιοι να δώσουν λόγο».

Ο κ. Γκλέτσος ξεκαθαρίζει ότι: «Σε παγκόσμια πρωτιά έχουμε βιολογικό καθαρισμό πάνω σε βουνό. Έχουν γίνει όλες οι λάθος κινήσεις ώστε αυτός ο βιολογικός καθαρισμός να μην έχει λειτουργήσει ποτέ. Και φτάσουμε στο σήμερα που για να λειτουργήσει – εάν λειτουργήσει ποτέ- θα είναι τόσο ασύμφορος, θα είναι δηλαδή τόσο πολλά τα χρήματα που θα πρέπει να σπαταλιούνται για να μπορούμε να έχουμε βιολογικό που ουσιαστικά δεν θα τον έχουμε».

Απευθύνει μάλιστα και μήνυμα προς το κράτος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να σκύψει το κράτος πάνω στο πρόβλημα για να φτιαχτεί καινούργιος βιολογικός καθαρισμός όχι στο βουνό. Δηλαδή να πηγαίνουν με φυσική ροή τα λύματα. Για να πάνε στο βουνό τα λύματα, καταλαβαίνετε ότι σπαταλάμε ενέργεια. Παντού στον κόσμο τα λύματα πάνε με φυσική ροή προς τα κάτω. Κι αυτό δεν είναι το μόνο λάθος. Έχουμε πλήθος λανθασμένων χειρισμών της προηγούμενης επταετίας που μας έχουν φέρει σε τραγελαφική κατάσταση».

Και βέβαια αναφέρεται και στην δίκη που είχε πριν λίγο καιρό όταν ανέβηκε στις μπουλντόζες για να μην αναγκάζονται οι κάτοικοι του τόπου του, όπως λέει, να πληρώνουν διόδια. «Ο κόσμος με αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο. Η δίκη δεν ήταν μόνο δική μου. Όλοι μαζί την βγάλαμε τη δίκη. Εγώ δεν έκανα κάτι παραπάνω. Όλοι μαζί παλέψαμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε».