Με τις ομιλίες του κάθε υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε η εκδήλωση για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Αξιοσημείωτο είναι ότι στις θέσεις που κάθονται οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές είναι συμβολικά κενή εκείνη του Φρέντη Μπελέρη, ενώ παρών είναι ο αδερφός του, Λεονάρδος.

Πρώτη υποψήφια η Σεραφίνα Αβραμίδου με αγώνα για την προστασία των ζώων, ακολούθησε ο Μιχάλης Αγγελόπουλος, δικηγόρος και πρώην δήμαρχος Σάμου.

Επόμενη, η Βανέσα Αρχοντίδου, πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα και αλπινίστρια.

Ακολούθησε ο Γιώργος Αυτιάς, ο οποίος είπε χαριτολογώντας: «Αν αρχίσω να μιλάω, θα κρατήσει 4 ώρες». Επόμενος ο Γιάννης Βεζυριανίδης από τη Ροδόπη.

Η νυν ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βοζενμπεργκ, ήταν η επόμενη υποψήφια για τρίτη φορά και ιδιαίτερα συγκινημένη, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι οφείλουν μια απάντηση σε όλους τους συκοφάντες της απέναντι πλευράς, που μιλούν για κράτος δικαίου. «Μόνο ο Μητσοτάκης χτυπάει το χέρι στο τραπέζι και διεκδικεί», τόνισε ακόμα.

Ο Γιώργος Δακής, τέως περιφερειάρχης Κοζάνης, επίσης συγκινημένος δήλωσε ευρωπαϊστής και αναφέρθηκε στα Βαλκάνια της ειρήνης και της συνεργασίας.

Κτηνοτρόφος από την Ήπειρο ο Γιάννης Δεκόλης, τρακαρισμένος, είπε ότι είναι η πρώτη φορά που πολιτεύεται και ζήτησε να διαβάσει όσα είχε να πει, με τη δέσμευση ότι την επόμενη φορά θα τα πει απ’ έξω. Δήλωσε παρών στην εκλογική μάχη, τιμώντας τον Έλληνα κτηνοτρόφο.

Ο Πύρρος Δήμας ήταν ο επόμενος υποψήφιος, ο οποίος δήλωσε ότι έγινε πατέρας για 5η φορά και υποψήφιος ευρωβουλευτής μέσα σε λίγες μέρες. Θα τιμήσω την εμπιστοσύνη σας. Όπως σήκωνα τα βάρη για την Ελλάδα, θα κάνω το ίδιο στην ευρωβουλή και για τ’ αδέρφια μου στη Βόρειο Ήπειρο. «Πέτρο μου», είπε στον γιο του Φρέντη Μπελέρη, «θα τα δώσουμε όλα και ο μπαμπάς θα δικαιωθεί».

Με την ιστορία του μικρού Δημήτρη, που πέρασε δύσκολα στην Κατοχή, έπαθε πολιομυελίτιδα, αλλά τα κατάφερε και προχώρησε, αλλά και της μικρής Ζαφειρίας, κόρης ψαρά, που τα κατάφερε, δηλαδή των γονιών της, η Νόνη Δούνια έκανε την παρουσίαση της δικής της υποψηφιότητας. «Θέλω να προσφέρω το δικό μου λιθαράκι για μια καλύτερη Ελλάδα», είπε ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό.

«Δεν θα ξαναμπώ στα σπίτια σας χωρίς τη θέλησή σας», είπε χαριτολογώντας ο πλαστικός χειρουργός και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην κεντροδεξιά, που μπορεί να στήσει ανάχωμα στην ανεύθυνη ακροδεξιά.