Ως επτασφράγιστο μυστικό κρατά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα ονόματα που θα συμπληρώσουν το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και τα οποία θα ανακοινωθούν αύριο το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών. Ήδη έχουν ανακοινωθεί 32 υποψήφιοι και απομένουν άλλοι 10, ενώ στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού προϊδεάζουν για προσωπικότητες που θα σηματοδοτούν την ανανέωση και τη διεύρυνση.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή γίνονται συσκέψεις αλλά και κρούσεις σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία θα φιγουράρουν στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές που πλέον έχουν λάβει διαφορετικό χαρακτήρα από εκείνο που είχαν στις προηγούμενες αναμετρήσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ειδικά τώρα που οι γεωπολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες μετά το νέο μέτωπο που ξέσπασε με την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ επιδεινώνοντας την αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του παρά μόνο σε πολύ στενούς του συνεργάτες, ενώ ακόμα και το όνομα του παράνομα φυλακισμένου και νόμιμα εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη δεν έχει βγει εντελώς από το ραντάρ του Μεγάρου Μαξίμου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τουποψηφιότητα Μπελέρη καθώς όπως επισημαίνουν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη ρισκάρουμε η «υπόθεση Μπελέρη» να αλλάξει χαρακτήρα και να μετατραπεί από ευρωπαϊκό θέμα να γίνει διμερές.

Το σίγουρο ωστόσο είναι ότι το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο θα περιλαμβάνει και πρόσωπα με υψηλούς συμβολισμούς από την Θεσσαλία, την Μακεδονία και την Θράκη. Στο πλαίσιο αυτό στο τραπέζι έχει πέσει το όνομα ενός έμπειρου πολιτικού, του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή Ροδόπης, Ευριπίδη Στυλιανίδη καθώς η επιρροή του στη Θράκη αλλά και στο καραμανλικό στρατόπεδο είναι ιδιαίτερα σημαντική. Παράλληλα, έντονα ακούγεται τα τελευταία 24ωρα το όνομα της παρουσιάστριας- δημοσιογράφου Ελεονόρας Μελέτη με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η κρούση έχει γίνει και αναμένεται η απάντησή της.

Ο νέος «Μακεδόνας» στρατηγός

Ο Καβαλιώτης βουλευτής και πρώην υπουργός δεν επελέγη τυχαία για την θέση του επικεφαλής της επιτροπής εκλογικού αγώνα της ΝΔ στην θέση του Γιάννη Μπρατάκου σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, ενώ λιγότερο από  δύο μήνες να μας χωρίζουν από την ευρωκάλπη.  Ο πρώην υπουργός Άμυνας είναι ένα πρόσωπο, που γνωρίζει πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα στη Βόρεια Ελλάδα, εκεί δηλαδή που η ΝΔ καταγράφει διαρροές προς τα δεξιά της. «Είμαι στρατιώτης» είπε σε στενό του συνεργάτη, όταν του ζητήθηκε να αναλάβει τον κρίσιμο αυτό ρόλο και ήδη έχει ξεκινήσει τη χαρτογράφηση των περιοχών που πρέπει να δοθεί περισσότερο βάρος με επισκέψεις κυβερνητικών κλιμακίων και την ευρύτερη κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ.