Βέβαιος πως το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές φάνηκε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha το βράδυ της Τετάρτης (10/04).

Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε πως ένα ισχυρό αποτέλεσμα θα προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις και παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να γυρίσουν την πλάτη και να μην δώσουν την ψήφο τους σε «κόμματα-πάρκινγκ της Νέας Δημοκρατίας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Με ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ στις κάλπες του Ιουνίου η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα αλλάξει τροπάριο», τόνισε και πρόσθεσε πως: «Η άποψή μου είναι ότι η Νέα Δημοκρατία με το 41% καβάλησε μεγάλο καλάμι» ενώ στην συνέχεια ανέφερε πως ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα φέρει σοβαρή και δυνατή αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία αλλά και σκληρές μάχες των ευρωσοσιαλιστών στην Ευρώπη, για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Σε ερώτηση για την ένταξη του Θοδωρή Ζαγοράκη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ παρέπεμψε στις κινήσεις άλλων κομμάτων λέγοντας ότι «τώρα τους πείραξαν οι μεταγραφές» κι ότι το «ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόσμημα στο οποίο συμμετέχουν σημαντικοί Έλληνες απ όλους τους χώρους- από τον αθλητισμό είναι ο Ζαγοράκης και η Άννα Βερούλη. Δεν κατηγορώ, τιμώ τον Πύρρο Δήμα γιατί έκλαψε όλη η Ελλάδα με την εθνική επιτυχία του».

Ο κ. Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης πρότεινε τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, έκανε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτήρισε «σαχλαμάρες» τα όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης ζητώντας εκλογές με παρατηρητές και εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός προτιμά να έχει αντίπαλο τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και τη life style πολιτική.

ΣΥΡΙΖΑ: Είναι πλέον ολοφάνερο ποιος κάνει πλάτες στη ΝΔ

«Είναι πλέον ολοφάνερο ποιος κάνει πλάτες στη ΝΔ», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωση του, με αφορμή τη σημερινή τηλεοπτική συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Στη συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να εμφανίσει τον εαυτό του ως τον κύριο αντίπαλο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα λεγόμενά του, ωστόσο, φανέρωσαν πως οι λεονταρισμοί περί “σκληρής αντιπολίτευσης” δεν είναι τίποτε περισσότερο από κούφια λόγια», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό γιατί, υποστηρίζει, «ο κ. Ανδρουλάκης την ίδια στιγμή που χαρακτήριζε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως αναξιόπιστη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό ως υπονομευτή του κράτους Δικαίου, φάνηκε ότι εντέλει την εμπιστεύεται ως προς τη διεξαγωγή αδιάβλητων εκλογών». «Μιλάμε για την κυβέρνηση που έχει μετατρέψει τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων του εξωτερικού σε πεδίο για προεκλογική προπαγάνδα, εκτός όλων των άλλων», προσθέτει.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει επιπλέον ότι «ενώ ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πάσχιζε να υποδυθεί τον μοναδικό αντίπαλο του Κυρ. Μητσοτάκη, εκτοξεύοντας λάσπη προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατέληξε στο αμίμητο: ότι δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές γιατί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα αναγκάσει τον κ. Μητσοτάκη να αλλάξει πολιτική».

Κατόπιν αυτών, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει καταληκτικά: «Είναι πλέον ολοφάνερο ποιος κάνει πλάτες στη ΝΔ» Κατά τα άλλα, ευχόμαστε στον κ. Ανδρουλάκη να συνεχίσει τα όνειρα για τη δεύτερη θέση. Τζάμπα είναι, άλλωστε».