Αναβάλλεται όπως όλα δείχνουν το αυριανό υπουργικό συμβούλιο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς από το Newsbeast στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αν θα γίνει κανονικά, όπως είχε προγραμματιστεί, απάντησε:

«Αν είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να γίνει υπουργικό συμβούλιο. Θα γίνει μετά το πέρας της συζήτησης».

Σημείωνεται πως εντός των επομένων ωρών θα ξεκινήσει η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που θα καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» σύμφωνα με το οποίο αμέσως μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών πραγματοποιήθηκε εσκεμμένη αλλοίωση των συνομιλιών του σταθμάρχη με μηχανοδηγούς στη Λάρισα, ώστε να προβληθεί μονάχα το σενάριο του ανθρώπινου λάθους.

Ο κ. Ανδρουλάκης έχει από το πρωί διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτη Φάμελλο, τον επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση και την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθώς τα κόμματά τους έχουν εκφράσει την πρόθεση να συνυπογράψουν τη σχετική πρόταση. Πάντως από τη Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν πως για λόγους θεσμικής τάξης ο κ. Ανδρουλάκης ενημέρωσε τηλεφωνικά και τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.