Μέχρι τα μέσα του χρόνου εκτιμά το οικονομικό επιτελείο ότι θα έχει μια σαφή εικόνα για τη συνολική και κυρίως την αξιοποιήσιμη περιουσία του Δημοσίου, δήλωσε στη Βουλή ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου γνωστοποιώντας ότι έχει ήδη ξεκινήσει η καταγραφή όλων των ακινήτων με τη συμβολή εξειδικευμένων συμβούλων.

Με αφορμή σχετική επερώτηση βουλευτών της ΝΔ, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «σήμερα δεν υπάρχει επιστημονικά τεκμηριωμένη αποτίμηση της αξιοποιήσιμης περιουσίας. Τώρα ξεκινάμε». Εκτίμησε παράλληλα ότι η διαδικασία θα φέρει αποτελέσματα μέχρι το καλοκαίρι ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει ψηλά στην ατζέντα την αξιοποίηση των ακινήτων.

Ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα συσταθεί Γενική Γραμματεία για το σκοπό αυτό αλλά και φορέας χρηματοοικονομικής διαχείρισης με τη μορφή ανώνυμης εταιρείας.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας τη ότι οδήγησε στην απαξίωση την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου και ότι κατά τη διακυβέρνησή της μειώθηκαν σημαντικά τα έσοδα από την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.

«Στα έξι χρόνια καταφέρατε να αξιοποιείτε μόλις το 1% της καταγεγραμμένης περιουσίας», δήλωσε ενώ σχολίασε ότι «η ΚΕΔ καθυστερούσε να κάνει αυτονόητα πράγματα, αλλά ενεργούσε πολύ γρήγορα στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου».