Σε ρυθμούς συνεδρίου κινείται η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη. Η Οργανωτική Επιτροπή του κόμματος συνεδριάζει το Σάββατο 15 Ιανουαρίου στις 10.00 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα είναι τριήμερο και θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 27, 28 και 29 Μαίου. Ο συμβολισμός της ημέρας είναι ότι τότε είναι η επέτειος  από την υπογραφή του πρωτοκόλου ένταξης της χώρας στην ΕΟΚ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στις 28 Μαίου 1979, στο Ζάππειο.

Για την προετοιμασία του συνεδρίου η κυρία Μπακογιάννη έχει ξεκινήσει ήδη περιοδείες με πρώτο σταθμό την Κρήτη. Πρόθεσή της είναι να περιοδεύσει σε όλη την Επικράτεια και στο πλαίσιο αυτό επόμενος σταθμός θα είναι η Ήπειρος.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, η οποία αριθμεί 113 μέλη, έχει οριστεί ο ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης. Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής κατανέμονται σε τέσσερις τομείς με αντικείμενο την προετοιμασία του καταστατικού του κινήματος, την επεξεργασία των προγραμματικών κατευθύνσεων, τη χάραξη της στρατηγικής και πολιτικής δράσης και την οργανωτική συγκρότηση και προετοιμασία.

Μεγάλο μέρος του προσυνεδριακού διαλόγου θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά και θα συμμετάσχουν προσωπικότητες και ειδικοί που δεν είναι μέλη του κόμματος. Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε πως στόχος είναι «να διοργανωθεί ένα συνέδριο που θα καταστήσει τη Δημοκρατική Συμμαχία μια ισχυρή και δυνατή συμμαχία ιδεών».