Την αισιοδοξία του εξέφρασε από τη Σάμο όπου και βρέθηκε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας για το σχέδιο ανασυγκρότησης του νησιού που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό.

Συγκεκριμένα ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στο ποσό των 140 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν δεσμευτεί για το νησί της Σάμου μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2020 και έχουν διοχετευτεί προς το νησί μέσω της περιφέρειας, των δήμων και των συναρμόδιων υπουργείων σε φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη μελέτη για την ανασυγκρότηση της Σάμου που έχει παραδοθεί στα αρμόδια υπουργεία και θα παρουσιαστεί μετά από τρεις εβδομάδες περίπου επίσημα. Επίσης ο υπουργός αναφέρθηκε στις επιτυχίες της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας που τα τελευταία 50 χρόνια όπως είπε παραμένει ο μοναδικός πολιτικός φορέας στην Ελλάδα με ισχυρή εκλογική δύναμη.

Στο σχέδιο ανοικοδόμησης της Σάμου αναφέρθηκε και ο βουλευτής του νομού Χριστόδουλος Στεφανάδης λέγοντας πως αποτελεί άλλη μία ενέργεια της κυβέρνησης η οποία θα εκτοξεύσει το νησί σε όλους τους τομείς όπως τον τουρισμό τις συγκοινωνίες και τον πολιτισμό.

Για άλλη μία φορά τόνισε «η κυβέρνηση είναι κοντά στη Σάμο αν και υπάρχουν δυσφορίες,απογοήτευση σε πολλούς συμπολίτες για τα όσα μέχρι σήμερα έχουν καθυστερήσει στην αποκατάσταση των ζημιών από το καταστροφικό σεισμό».

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Σταϊκούρας βρέθηκε στη Σάμο προκειμένου να παραστει και να μιλήσει στα μέλη του κόμματος στην εκδήλωση με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Επίσης το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιας που σύμφωνα με δημοσιεύματα θα είναι υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος καθώς ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Β.Αιγαιου Αλκιβιάδης Στεφανής.