Για τις έξι το απόγευμα έχει προγραμματιστεί το κρίσιμο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καθώς σε αυτό θα φανεί εάν υπάρχει πεδίο συνεννόησης μεταξύ του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη και των ηγετικών στελεχών των οργάνων του κόμματος ή θα οδηγηθούν οι δύο πλευρές σε πλήρη ρήξη.

Με ανάρτησή του σήμερα το πρωί ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τους πολίτες, που δεν είναι σύνεδροι, εάν το επιθυμούν, να παραστούν το απόγευμα στην ομιλία του.

Η αλήθεια, πάντως, είναι πως η εκλογή των συνέδρων δεν έδειξε να υπάρχει και μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς υπήρχαν οργανώσεις εντός και εκτός πρωτεύουσας, που ανέδειξαν τους συνέδρους χωρίς ψηφοφορία, καθώς οι υποψηφιότητες ήταν λιγότερες από τις εκλόγιμες θέσεις, ενώ σε άλλες περιπτώσεις υπήρξε απλώς προφορική συμφωνία για τα πρόσωπα που θα παραστούν σήμερα στο κλειστό γήπεδο του Taekwondo, στο Φάληρο.

Ο κ. Κασσελάκης δεν έκανε τυχαία κάλεσμα προς τους πολίτες να βρεθούν σήμερα στις εγκαταστάσεις του συνεδρίου. Επειδή του ασκείται έντονη κριτική από τα όργανα, θέλει να καταδείξει για μια ακόμη φορά πως ο ίδιος έχει τη λαϊκή εντολή να τα αλλάξει όλα και πως μπορεί κάποια στελέχη να βρίσκονται απέναντί του, αλλά ο ίδιος έχει με το μέρος του τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Θυμίζουμε πως ο ίδιος δεν έχει πάρει πίσω το ερωτηματολόγιο της πλατφόρμας του iSyriza, όπου καλεί τους εγγεγραμμένους να αποφασίσουν, εάν θέλουν το κόμμα να αλλάξει όνομα και έμβλημα. Αυτό που απλώς αναφέρουν όσοι τον στηρίζουν είναι πως το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο ενδέχεται να εμπλουτιστεί και με περαιτέρω ερωτήματα.