Στο δράμα που περνάνε οι οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών αναφέρθηκε, ξεκινώντας την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης νομικών υπηρεσιών του ΕΡΓΟΣΕ, Γιώργος Λασπονίκος.

«Όλοι όσοι έχουν παιδιά σε αυτή την ηλικία, νιώθουμε έναν τρόμο. Λέμε ότι κατανοούμε τον πόνο, αλλά δεν μπορούμε», είπε χαρακτηριστικά. Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λάζαρου Τσαβδαρίδη, για τα έργα που δεν έγιναν στο σιδηροδρομικό δίκτυο, εκτίμησε ότι υπήρχε σημαντική έλλειψη προσωπικού, που δημιουργούσε προβλήματα, «καθώς δεν υπήρχαν άνθρωποι σε καίριες θέσεις», προσθέτοντας πως όλες οι παρατάσεις των έργων ήταν νόμιμες.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Βασίλης Κόκκαλης, ρώτησε τον κ. Λασπονίκο αν η δραστηριότητα της ΕΡΓΟΣΕ ελέγχεται από την εκάστοτε κυβέρνηση κι εκείνος εξήγησε ότι δεν υπάρχει καθημερινός έλεγχος, ωστόσο, «χρηματοδοτούνται όλα τα έργα από το αρμόδιο υπουργείο». Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Μιλένα Αποστολάκη, ρώτησε εάν υπήρχαν ευθύνες και τι θα μπορούσε να είχε γίνει, ώστε να είχε αποφευχθεί αυτό το δυστύχημα, με τον μάρτυρα να απαντά ότι κάθε βράδυ σκέφτεται τι θα μπορούσε να γίνει, ώστε να αποφευχθεί αυτό το τραγικό δυστύχημα.