Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα για τους αγρότες, με εκείνους να θεωρούν πως δεν θα φέρουν αποτέλεσμα, οπότε σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν νέες και μεγαλύτερες κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, οι αγρότες έδωσαν διορία μέχρι το Σάββατο, οπότε και θα κλείσουν Εθνικές οδούς αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Επίσης, οι αγρότες του Αλμυρού χαρακτήρισαν ψίχουλα τα μέτρα της κυβέρνησης και όπως λένε η Εθνική είναι δίπλα τους και αν χρειαστεί δεν θα διστάσουν να την αποκλείσουν.

«Περιμένουμε άμεσα απαντήσεις από τον πρωθυπουργό. Αυτά που εξήγγειλε σήμερα περί αύξησης της πρώτης αρωγής από τα 2 και 4 χιλιάρικα που είχαμε στα 5 και 10, εννοείται ότι δεν μας καλύπτουν. Φαίνεται ότι είναι κινήσεις απελπισίας από την πλευρά της κυβέρνησης», δήλωσε χαρακτηριστικά αγρότης της περιοχής.

«Δεν βγαίνουμε στο δρόμο για να εκβιάσουμε κανένα υπουργείο και καμία κυβέρνηση. Βγαίνουμε στο δρόμο για να αναδείξουμε τα προβλήματα μας», πρόσθεσε ένας άλλος ένας άλλος.

Τα μέτρα της κυβέρνησης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ 100,3 και τόνισε πως «ο αγρότης της Θεσσαλίας έχει δίκιο να παραπονιέται για την καθυστέρηση στην κατάθεση της τροπολογίας για το ρεύμα».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι για το δεύτερο αίτημα, που έχει να κάνει με τον κύριο πυρήνα της αποζημίωσης, ζήτησε από το υπουργείο να γίνει αύξηση από τα 5.000 στα 10.000 ευρώ και να δοθούν πιο νωρίς.

«Η αρωγή αυτή και η ενίσχυση έχει να κάνει με τον εξοπλισμό, αλλά εμείς λέμε ότι θα δώσουμε πρόσθετα από 5.000 έως 10.000 στον εξοπλισμό», είπε χαρακτηριστικά.

Μητσοτάκης: Τον Μάιο θα επισκεφθώ την Άγκυρα, με τα F-35 πετύχαμε ένα ποιοτικό πλεονέκτημα στην αποτρεπτική μας ικανότητα

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη στήριξη της κυβέρνησης προς τον αγροτικό κόσμο και προέτρεψε σε διάλογο προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν.

«Σπεύσαμε να κρατήσουμε πόρτες διαλόγου ανοιχτές, κάθε μορφή κινητοποίησης πρέπει να είναι λελογισμένη και να μην επιβαρύνει το γενικότερο κοινωνικό σύνολο. Ακούμε, ανταποκρινόμαστε, εκεί που υπάρχουν καθυστερήσεις, όπως με το ρεύμα, εγώ ο ίδιος φροντίζω να πατήσω γκάζι και να διορθώσω αδυναμίες», πρόσθεσε στη συνέχεια.