Να βάλει φρένο στον δημόσιο σχολιασμό από τους βουλευτές του για το επικείμενο νομοσχέδιο που θα αφορά τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών επιχειρεί αυτή την ώρα ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Ο αρχηγός του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης τονίζει στους βουλευτές του πως θα πρέπει να συμπεριφέρονται ως ένα νομοθετικό σώμα και όχι σαν σχολιαστές. «Η Βουλή είναι ένα σώμα, το οποίο νομοθετεί και πρέπει να δίνει προτεραιότητα στο κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα», σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του είναι αντίθετο στις λογικές του «να… παραγγέλνει κάποιος ένα παιδί. Εάν ετίθετο κάτι τέτοιο, δεν θα ψήφιζε το ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο». Να σημειωθεί ότι δεν θα επιβληθεί κομματική πειθαρχία για το νομοσχέδιο.

Χθες ο κ. Ανδρουλάκης εξαπέλυσε λεκτικά πυρά κατά της κυβέρνησης αναφορικά με τους χειρισμούς της στο εν λόγω νομοθέτημα λέγοντας πως «όταν θες να διαπαιδαγωγήσεις μια κοινωνία στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, χωρίς να δίνεις περιθώριο στη συνωμοσιολογία και στα άκρα -ιδιαίτερα σε μια περίοδο πριν τις ευρωεκλογές που διακυβεύονται πολλά για το μέλλον της Ευρώπης-, ανοίγεις τον διάλογο ώριμα, ουσιαστικά, με επιχειρηματολογία, πρώτα μέσα στο κόμμα σου και μετά στην κοινωνία. Έγινε διάλογος για να καταλάβουν οι πολίτες ότι νομοθετούμε δικαιώματα του παιδιού;».

Και συνέχισε: «Ο κ. Μητσοτάκης πουλά υπευθυνότητα από τότε που έπιασε το τιμόνι της εξουσίας. Όσο ήταν στην αντιπολίτευση ο ίδιος και το κόμμα του επέλεγαν τον ακραίο λαϊκισμό σε πολλά θέματα. Για να μην θυμηθούμε τα παλιότερα με τις ταυτότητες, τις υπογραφές Καραμανλή και πως σημερινοί υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας χειρίστηκαν θέματα που αφορούσαν τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Τελος, αναφορικά με την τοποθέτηση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι «η εκκλησία έχει την άποψή της, αλλά η Βουλή νομοθετεί. Μόνος υπεύθυνος να νομοθετεί και να υπερασπίζεται με αυτόν τον τρόπο τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι η πολιτεία. Ακούω τις απόψεις της εκκλησίας. Άλλος όμως ο ρόλος της εκκλησίας και άλλος της πολιτείας και του κοινοβουλίου».