Σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να καταστεί υποχρεωτική η χορήγηση προσωρινής σύνταξης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι με αυτό το τρόπο προσπαθεί να αντιμετωπίσει «την οργή των ασφαλισμένων για τη πρωτοφανή καθυστέρηση χορήγησης των συντάξεων τους». Την κατηγορεί ότι «παίζει ταμειακά και λογιστικά παιχνίδια με το ψωμί των συνταξιούχων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση, με αφορμή τη μεγάλη χρονική αναμονή (ένα έως τρία χρόνια) χορήγησης των συντάξεων προχωρεί στο μέτρο προσωρινής σύνταξης. Με αυτό τον τρόπο προσπαθεί αφ΄ ενός να αντιμετωπίσει την οργή των ασφαλισμένων για την πρωτοφανή καθυστέρηση χορήγησης των συντάξεών τους και αφ΄ ετέρου να μειώσει τις δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων για τα επόμενα ένα έως τρία χρόνια, αφού με την προσωρινή σύνταξη θα χορηγεί μόνο το 70-80% των συντάξεων.

Η κυβέρνηση, αντί να παίζει ταμειακά και λογιστικά παιχνίδια με το ψωμί των συνταξιούχων, θα πρέπει επιτέλους να αντιμετωπίσει την καθυστέρηση της χορήγησης των συντάξεων με τη μηχανοργάνωση των υπηρεσιών όλων των ασφαλιστικών ταμείων και με την πρόσληψη σ΄ αυτά του αναγκαίου προσωπικού».