Εκεί που κατηφόριζα χθες το απόγευμα, για να πάω στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών, δέχθηκα μια τηλεφωνική κλήση από έμπειρο υπουργό. «Πώς τα είδες;» με ρωτάει. «Εσύ θα μου πεις» απαντώ και δεν του αφήνω περιθώριο να μην απαντήσει. «Κοίταξε» λέει και συνεχίζει: «Έπρεπε να γίνουν οι διορθωτικές κινήσεις. Η αυξανόμενη κοινωνική δυσφορία για την εγκληματικότητα, η οποία έχει εξαπλωθεί σε κάθε πεδίο της καθημερινότητας, και η συνεπαγόμενη ανασφάλεια έκαναν τον μίνι ανασχηματισμό μονόδρομο». Και όπως μου εξήγησε, αυτή είναι και η άποψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν κινήσεις διόρθωσης και εξισορρόπησης της κυβέρνησης ώστε, να υπάρξει «ένα δυναμικό ξεκίνημα τη νέα χρονιά σε κρίσιμους τομείς».

Η πίεση σε Χρυσοχοΐδη

Και φθάνουμε στα πρόσωπα με κεντρικό αυτό του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος, έμαθα, δεν καιγόταν να πάει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για μια ακόμη φορά. Εξάλλου, είχε πάει άλλες τέσσερις και μια πέμπτη δε θα ωφελούσε σε τίποτα τον αποκαλούμενο από δημοσιογράφους και «Εθνικό Σερίφη». Ο Χρυσοχοΐδης, όπως έμαθα χθες από έμπιστο πρόσωπο, είχε γίνει δέκτης μηνυμάτων πριν από τις γιορτές. Είχε βολιδοσκοπηθεί και έγινε μια πρώτη συζήτηση, χωρίς όμως να υπάρξει συμφωνία. Ακολούθησαν τουλάχιστον άλλες δυο σοβαρές και σε βάθος επικοινωνίες. Κομβικό σημείο ήταν να αρθούν οι προβληματισμοί του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Πώς έγινε αυτό; Ο ίδιος, όπως μου εξήγησε το σημαίνον αυτό πρόσωπο που έχει επαφές με το Μέγαρο Μαξίμου, έλαβε εντολή για ριζικές αλλαγές λίγο πριν τις επικείμενες κρίσεις στην Αστυνομία.

Η σιγουριά με Γεωργιάδη

Πώς επελέγη ο Άδωνις Γεωργιάδης για το υπουργείο Υγείας; Ο πρωθυπουργός δεν ήθελε να υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις στη μεταρρύθμιση στην υγεία, καθώς είναι μια από τις εμβληματικές εξαγγελίες του για αυτή τη δεύτερη θητεία. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, βέβαια, είχε καταφέρει να κερδίσει πόντους, καθώς υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο για τους μετανάστες απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ δήλωσε ότι δεν αντιτίθεται στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών – αν και άφησε θολό το θέμα της τεκνοθεσίας.

Ο βιαστικός Άδωνις

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν από τους παλιούς στη χθεσινή ορκωμοσία, όμως ήταν λίγο βιαστικός. Αφού ολοκληρώθηκε η τελετή και ενώ στο βιβλίο που υπογράφουν την τοποθέτησή τους οι υπουργοί προηγούνται οι υπογραφές της Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, ο Άδωνις Γεωργιάδης πήρε φόρα και πήγε προς το ειδικό γραφείο, για να υπογράψει. Τότε κατάλαβε ότι βιάστηκε και πήγε μια μπρος, μια πίσω και τελικά περίμενε τη σειρά του. Όταν εκείνη ήρθε, έβαλε την υπογραφή του με το… αριστερό.

Ήταν η πιο βραχύβια κυβέρνηση αυτή που ανασχημάτισε ο Μητσοτάκης;

Μόλις 6 μήνες ζωής είχε η σύνθεση της κυβέρνησης που προέκυψε μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέβη σε αντικατάσταση του υπουργού και του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, συμπαρασύροντας και μια σειρά από επιπλέον αλλαγές προσώπων. Αρκετοί έγραψαν πως ήταν το πιο βραχύβιο κυβερνητικό σχήμα στην ιστορία της Μεταπολίτευσης. Αφού σημειώσω πως η αντικατάσταση του Νότη Μηταράκη, στο τέλος Ιουλίου, στη θέση του οποίου πήγε ο Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος έφυγε τώρα, δε λογίζεται ως ανασχηματισμός, μάλλον ξεχνάνε τις αναδομήσεις που έκανε τη δεκαετία του ’80 ο Ανδρέας Παπανδρέου. Για όσους δε θυμούνται, ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ στις 2 Ιουνίου 1985 κέρδισε τις εθνικές εκλογές με 172 έδρες. Λιγότερο από δύο μήνες αργότερα, στις 26 Ιουλίου άλλαξε συνολικά… 35 υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης. Μάλιστα, σε αυτό τον ανασχηματισμό ήταν που ο Κώστας Σημίτης μεταπήδησε από το υπουργείο Γεωργίας στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και ο Γιώργος Παπανδρέου έγινε υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το… podarikos του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Νικολάι Ντένκοφ ήταν ο πρώτος ηγέτης που επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου για το 2024. Μάλιστα, στον διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στις ευχές που έστειλε στους Έλληνες για το νέο έτος είπε: «Είναι πραγματική χαρά μου να βρίσκομαι εδώ και να είμαι ο πρώτος επίσημος επισκέπτης. Άκουσα ότι έχετε το έθιμο του podarikos», με τον πρωθυπουργό να του λέει: «Ποδαρικό», «ποδαρικό».

Οι Σπέτσες και ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρωτόγνωρες καταστάσεις, που δε θυμίζουν τίποτα από το παρελθόν, δίχως αυτό να είναι απαραίτητα κακό, βιώνουν στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μετά το κάλεσμα προς τους βουλευτές του κόμματος στο νησί των Σπετσών κατά το τριήμερο 19-21 Ιανουαρίου, που απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές έλαβαν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Γραμματέα της Κ.Ο., Θεοδώρα Τζάκρη και ουσιαστικά ήταν το κάλεσμα του Στέφανου Κασσελάκη για ένα τριήμερο στις Σπέτσες. Όχι, δεν πάνε εκδρομή. Απλά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τους θέλει για συνάντηση εργασίας της Κ.Ο., που θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 21 Ιανουαρίου στις Σπέτσες. Και, όπως εξήγησε η Θ. Τζάκρη, το περιεχόμενο της συνάντησης αφορά στον απολογισμό του έργου, που έχει παραχθεί σε κάθε κοινοβουλευτικό τομέα αλλά και στην παρουσίαση του προγραμματισμού και της προτεραιοποίησης των δράσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Η εντολή για power point

Εκεί, όμως, αντέδρασαν κάποιοι βουλευτές -ήδη τοποθετήθηκε δημόσια η Έλενα Ακρίτα- με το εξής σημείο: «Τέλος προσκαλείστε να παρουσιάσετε συγκεκριμένες προτάσεις για κατάθεση νομοθετικών προτάσεων. Η παρουσίαση με power point για κάθε τομέα δεν μπορεί να ξεπερνά τα 30 λεπτά εκτός από τον τομέα οικονομικών που θα έχει διάρκεια 60 λεπτά. Τα power point θα πρέπει να σταλούν μέχρι τις 18 Ιανουαρίου. Λεπτομέρειες για το ταξίδι θα σταλούν σύντομα». Νέα ήθη. Για σκεφθείτε συγκεκριμένα πρόσωπα, ονόματα μη λέμε, να κάνουν παρουσίαση σε power point για το τι έχουν κάνει. Ήδη μαθαίνω πώς κάποιοι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα δε συμφωνούν.

Δεν τους αιφνιδίασε ο Κασσελάκης

Οι αντιδράσεις των βουλευτών για τον Κασσελάκη, που επέστρεψε μετά από 11 μέρες στις ΗΠΑ, αλλά και τα χλευαστικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν πτόησαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που εμμένει, αν και αναγνωρίζει και ο ίδιος ότι πολλά από αυτά που κάνει είναι ασυνήθιστα στην ελληνική πολιτική σκηνή. «Έχω καλέσει τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο σπίτι μου στις Σπέτσες – που τον Γενάρη απέχουν πολύ από την εικόνα του τουριστικού προορισμού. Θα είμαστε μαζί ένα ολόκληρο τριήμερο, θα αναλύσει ο καθένας τις προτάσεις του στον τομέα του και θα χαράξουμε την κοινή μας στρατηγική» εξήγησε, δημόσια, μεταξύ άλλων. Πάντως, όπως έμαθα, ο πρόεδρος δεν τους αιφνιδίασε, καθώς όλοι όχι μόνο γνώριζαν την πρόταση αλλά δεν είχαν εκφράσει και κάποια αντίρρηση. Ο,τι ακολούθησε ήταν εκ των υστέρων. Επίσης, σχετικά με τις γκρίνιες, άκουσα από την άλλη πλευρά, την ατάκα… «ας δουλέψουν και κάποιοι λιγάκι, δεν είναι κακό».

Έτρεξε πρώτος ο Ανδρουλάκης

Να προλάβει τον Στέφανο Κασσελάκη έτρεξε ο Νίκος Ανδρουλάκης και χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πήγε πρώτος στο Φανάρι, δυο μέρες νωρίτερα από τα Θεοφάνια, για να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αν και θα μείνει και το Σάββατο για τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, όπως έμαθα, και ο Ν. Ανδρουλάκης δώρισε στον Οικουμενικό Πατριάρχη το σύγγραμμα «Ιστορία των Επαναστάσεων της Κρήτης» έκδοση του 1893, που υπήρξε η πρώτη απόπειρα καταγραφής της Ιστορίας της Κρήτης από το 1204 έως το 1834.

Ανεπιθύμητος στο Άγιο Όρος ο Ελπιδοφόρος

Ε, αφού είμαστε σε εκκλησιαστικούς ρυθμούς θα πεταχτώ και μέχρι το Άγιο Όρος, όπου οι Αγιορείτες Ηγούμενοι έστειλαν μήνυμα στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο μέσω του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Τι έγινε; Με μια απόφαση-καταπέλτη πάνω σε θέμα για το οποίο, όπως μου είπαν άνθρωποι που ξέρουν τα της μοναστικής Πολιτείας πολύ καλά, δεν υπάρχει προηγούμενο, το Άγιο Όρος με ομόφωνη απόφαση όλων των Μονών έστειλε γράμμα στον κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος έχει δικαιοδοσία εκεί, διαμηνύοντάς του ότι ο Ελπιδοφόρος δεν είναι ευπρόσδεκτος στη Μοναστική Πολιτεία κατά το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου (οπότε και θα ήθελε να πραγματοποιήσει επίσκεψη). Μάλιστα, εξηγούν τους λόγους και ο κυριότερος είναι η βάπτιση των τέκνων του εξ’ Αμερικής ομοφύλου ζεύγους ομογενών στις 9 Ιουλίου 2022.

Και στη μέση Κασσελάκης

Τώρα καταλαβαίνετε και τη σύνδεση που έκανα χθες με την επίσκεψη του Κασσελάκη στο Φανάρι, όπου είχε λόγο και ο Ελπιδοφόρος, με τον οποίο, έμαθα, έχει άριστη σχέση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Και μάλιστα τον θεωρεί προοδευτικό και ανοιχτόμυαλο Ιεράρχη, όπως βέβαια και τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Πάπα Φραγκίσκο. Άρα, η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχει τη σημασία της μετά και τη χθεσινή ανάρτηση-επίθεσή του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί δε φέρνει άμεσα προς ψήφιση το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Το άνοιγμα του Ανδρουλάκη και δάκτυλος Ζαχαριάδη

Προβλημάτισε πολλούς χθες και σε ΣΥΡΙΖΑ και σε ΠΑΣΟΚ η διαρροή ότι ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας προσανατολίζεται να ορίσει διευθυντή του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84 τον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη, που κάνει καθημερινά εκπομπή στο ATTICA TV και ραδιοφωνική στο «Κόκκινο», ενώ είναι γνωστό πως έχει στηρίξει αρκετά το ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια. Μου είπαν ότι για την πρόταση αυτή έβαλε το χεράκι του ο Κώστας Ζαχαριάδης, που ήρθε σε επαφή με τον Χ. Δούκα, ενώ άκουσα και από κάποιο πρόσωπο κύρους ότι το ζήτησε και ο Ν. Ανδρουλάκης στο πλαίσιο ανοίγματος. Αυτή η επιλογή -και εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας του Γ. Μελιγκώνη, παρότι είναι καλός δημοσιογράφος, έχει ενοχλήσει αρκετά πολλούς δημοσιογράφους του ευρύτερου χώρου, και από ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως από ΠΑΣΟΚ, που στήριξαν Δούκα, γι’ αυτό και τις τελευταίες ώρες υπάρχουν κάποιες δεύτερες σκέψεις.

Η αλλαγή στις διοικήσεις των σταθμών

Βέβαια, για να το αναλύσουμε λίγο παραπάνω, ό,τι και να κάνουν -κι αυτό το ξέρει ο Χάρης Δούκας και γι’ αυτό αντέδρασε- και η επιλογή, όποια και εάν είναι αυτή (τις τελευταίες ώρες παίζει και το όνομα του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου, που ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και δεν συναντά αντίδραση σε σχέση με τον Γ. Μελιγκώνη), θα γίνει στο πλαίσιο δημοσίων σχέσεων, καθώς σύντομα θα αλλάξει χέρια ο σταθμός. Άρα, θα γίνει η τοποθέτηση, για να ικανοποιηθούν και στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η διοίκηση των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών περνάει στα χέρια των περιφερειών και από εκεί σε ιδιώτες, που αυτοί θα αποφασίσουν ποιος θα κάνει κουμάντο σε επίπεδο διοίκησης στους σταθμούς. Α, και το άλλο που μου είπαν είναι ότι οι παρατάξεις, που κινούνται στον ευρύτερο χώρο της Νέας Δημοκρατίας στην ΕΣΗΕΑ, έχουν ήδη ενημερωθεί από τον υπουργό Επικρατείας, Γιάννη Μπρατάκο, για την απόφαση της κυβέρνησης να περάσει ο έλεγχος στις περιφέρειες και μάλιστα ζήτησαν, και το αποδέχθηκε η κυβέρνηση, να μην χαθούν θέσεις εργασίας.

Στο πρώτο μισό Φεβρουαρίου το «Ελ. Βενιζέλος» στο Χρηματιστήριο

Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η εισαγωγή των μετοχών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως μου ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος της αγοράς, με το οποίο συνομίλησα. Ήδη το διοικητικό συμβούλιο του αερολιμένα έχει συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση για τις 12 Ιανουαρίου προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις σχετικά με την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Μέτοχοι στην εταιρεία του Ελευθέριος Βενιζέλος, εκτός από το ΤΑΙΠΕΔ που κατέχει το 30% και θα μηδενίσει τη συμμετοχή του, είναι ακόμη τοΥπερταμείο με 25% και θα διατηρήσει τη θέση του), οι Avi Alliance Gmbh (με 26,7%) και Avi Alliance Capital Gmbh (με 13,3%), αμφότερες συμφερόντων του καναδικού ασφαλιστικού ταμείου PSP Investments, καθώς επίσης και η οικογένεια Δ. Κοπελούζου με 5% – έχει δικαίωμα να αυξήσει το ποσοστό κατά 1,5%. Επίσης, με βάση τη διαδικασία, το 30% των μετοχών του Ελευθέριος Βενιζέλος που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ θα διατεθεί μέσω Χρηματιστηρίου και το 10% αυτών θα περιέλθει στην AviAlliance, προκειμένου να αυξήσει το ποσοστό της στο 50% συν 6 μετοχές.

Δίνουν τα χέρια Dimand – Παρευξείνια Τράπεζα

Επικυρώνουν τη μεταξύ τους συμφωνία για πώληση γραφείων από τη Dimand στην Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Εύξεινου Πόντου οι επικεφαλής των δύο, Δημήτρης Ανδριόπουλος και Serhat Koksal. Οι δύο άντρες θα υπογράψουν το deal την Τετάρτη που μας έρχεται, στο Electra Palace της Θεσσαλονίκης, μια συμφωνία για την πώληση γραφείων από την πρώτη στη δεύτερη στο «Hub 26», το οποίο έχει λάβει την ονομασία του από την οδό 26ης Οκτωβρίου στην οποία βρίσκεται, απέναντι από το πρώην εργοστάσιο του Φιξ, το οποίο επίσης έχει αποκτήσει η Dimand. Να σας πω εδώ ότι από πλευράς ελληνικού δημοσίου υπάρχει δέσμευση για εξασφάλιση ιδιόκτητης στέγης στην ΤΕΑΕΠ, η οποία θα έχει τη μορφή της χρηματοδότησης. Η Τράπεζα Ανάπτυξης Εύξεινου Πόντου μετρά ήδη 24 χρόνια από την ίδρυσή και λειτουργία της στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ η μετακόμιση στο υπό κατασκευή «Hub 26» αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2024.

Το διάσημο εστιατόριο του ομίλου Louis Vuitton στην Ελλάδα

Με καθυστέρηση άνοιξε τελικά το περίφημο ιταλικό καφέ και εστιατόριο Cova, ένα από τα παλαιότερα στην Astir Marina της Βουλιαγμένης, την οποία διαχειρίζεται ο Αστέρας Βουλιαγμένης. Το Cova ανήκει στον παγκόσμιο κολοσσό LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) και αποτελεί ένα από τα παλαιότερα σημεία εστίασης στο Μιλάνο. Η λειτουργία του ήταν αρχικά προγραμματισμένη να ξεκινήσει το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο μετατέθηκε για τις 5 Δεκεμβρίου του 2023. Άνθρωπος που γνωρίζει τα πράγματα στον Αστέρα και στην περιοχή της Βουλιαγμένης μου έλεγε ότι το πολυτελές σημείο συνάντησης έχει αρχίσει να αποτελεί πόλο έλξης για τους jet setters και ανθρώπους της ευρύτερης περιοχής. Σας θυμίζω ότι ο όμιλος Louis Vuitton Moet Hennessy πρόκειται να ανοίξει και άλλα καταστήματα, όπως μεταξύ άλλων η μπουτίκ της Louis Vuitton στο ίδιο επίπεδο με το Cova καθώς και αρκετά ακόμα καταστήματα, που του ανήκουν και είναι γνωστά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Νέα κίνηση στη σκακιέρα της ναυτιλίας από τον Γιώργο Οικονόμου

Ο έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου προχώρησε σε κίνηση απόκτησης μετοχών στην Genco Shipping. Ο εφοπλιστής και επενδυτής Οικονόμου έχτισε αθόρυβα ένα μικρό μερίδιο σε ακόμα μία εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία. Η κίνηση του εφοπλιστή στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αποκάλυψε ότι ο Οικονόμου έχει αποκτήσει μερίδιο 5,4% στην Genco Shipping & Trading, πλοιοκτήτρια εταιρεία ξηρού χύδην φορτίου με έδρα τις ΗΠΑ. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται μία ακόμα εταιρεία από το καλοκαίρι και ύστερα, η οποία κεντρίζει το ενδιαφέρον του Έλληνα μεγιστάνα της ναυτιλίας. Ο Γιώργος Οικονόμου στρέφει την προσοχή του στην Genco μετά την πρόσφατη κίνηση που έκανε στην, επίσης ελληνικών συμφερόντων, πλοιοκτήτρια εταιρεία Seanergy Maritime, αγοράζοντας μετοχές.

Δεν «πουλάνε» τα Μarket In

Παρά τις ενδοοικογενειακές διαμάχες που έχουν καταγραφεί και συνεχίζονται στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ, Market In, μεταξύ της μίας αδερφής, Ευλαμπίας Ράμμου και της μητέρας της, Γιαννούλας από τη μία και της άλλης αδερφής, Μαργαρίτας, από την άλλη και τις προσεγγίσεις που έχουν δεχτεί για εξαγορά από άλλους παίκτες, δεν «πουλάνε». Αυτό μου έλεγε χθες άνθρωπος της αγοράς με γνώση των πραγμάτων, αποτυπώνοντας την πραγματικότητα που σχετίζεται με την επιχείρηση. Γιατί κάποιοι θα ήθελαν να βάλουν στην ομπρέλα τους τα σχεδόν 240 καταστήματα της αλυσίδας, διευρύνοντας την παρουσία τους στην αγορά… Αυτή η στιγμή, όμως, δεν φαίνεται να είναι η κατάλληλη για έναν τέτοιο «γάμο».