Στο επικείμενο σχέδιο νόμου, που θα αφορά τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, αναφέρθηκε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1. Όπως είπε, « «έρχεται μια σειρά από σημαντικά νομοσχέδια, όπως του Δικαιοσύνης, ζητήματα τα οποία κουβεντιάζουμε εδώ και δεκαετίες. Η όλη η κουβέντα γίνεται «ένα νομοσχέδιο που δεν υπάρχει καν. Θα έρθει το νομοσχέδιο, διότι λύνει προβλήματα. Έχει πει ο πρωθυπουργός ότι θα έρθει και θα έρθει με τη σειρά που θεωρεί ο ίδιος. Ο πρωθυπουργός έχει πει πως θα έρθει στη διάρκεια της τετραετίας. Είπε ότι θα το φέρει και θα το φέρει. Εκείνος έθεσε το θέμα. Δεν είναι θέμα της Εκκλησίας, είναι θέμα της εκτελεστικής εξουσίας».

Για το αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου, είπε πως, «περιμένουμε να έρθει το νομοσχέδιο και θα δούμε τότε πώς θα ψηφιστεί. Το νομοσχέδιο αφορά «ανθρώπους και παιδιά που δεν τους βλέπουμε. Γάμος και τεκνοθεσία πάνε μαζί, γιατί προφανώς όταν μιλάς για γάμο μιλάς και για τεκνοθεσία. Υπάρχουν διακρίσεις για παιδιά, οι οποίες πρέπει να αρθούν».

Για το ζήτημα της ακρίβειας ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού είπε πως «η μόνιμη απάντηση στην ακρίβεια είναι η αύξηση του εισοδήματος του πληθυσμού» και σημείωσε πως, «ο γενικός πληθωρισμός αναμένεται να αποκλιμακωθεί. Ο πληθωρισμός των τροφίμων θα αρχίσει να υποχωρεί. Παίρνουμε μέτρα, πέφτουν συνέχεια πρόστιμα».

Για τα τιμολόγια του ρεύματος ανέφερε ότι, «δεν μπορεί να υπάρξει μία ενιαία τιμή στο ρεύμα» και για τον «γρίφο» της επιλογής του χρώματος πως «πρέπει να καθίσεις λίγο να ασχοληθείς, αλλά θα έχεις όφελος, που μπορεί να φτάσει και στα 20 ευρώ».