Σαφή μηνύματα προς την πλευρά του Θόδωρου Πάγκαλου έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αποδοκίμασε ανοιχτά όσα υποστήριξε την περασμένη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Ο Γιώργος Πεταλωτής τόνισε ότι «ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε με το δικό του τρόπο κάποιες απόψεις. Η κυβέρνηση έχει εκφραστεί θεσμικά, Δεν ήταν δηλώσεις, ούτε ο κ. Πάγκαλος επιχείρησε να εκφράσει θέσεις της κυβέρνησης». Και κατέληξε, υποστηρίζοντας πως «οι δηλώσεις χαρακτηρίζουν αυτόν που τις κάνει», παίρνοντας για πρώτη φορά επισήμως για λογαριασμό της κυβέρνησης σαφείς αποστάσεις από τα… καμώματα του αντιπροέδρου.

Άλλωστε, πέρα από τον «εμφύλιο» που έχει προκληθεί στο ΠΑΣΟΚ με την ανακοίνωση του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου και της «Αριστερής Πρωτοβουλίας», ένας-ένας οι κορυφαίοι υπουργοί αποδοκιμάζουν ανοιχτά τον κ. Πάγκαλο και τις παρεμβάσεις του. Μετά τον Κώστα Σκανδαλίδη, τη σκυτάλη σήμερα το πρωί πήρε ο Πάνος Μπεγλίτης. Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας είπε στον «Σκάι» ευθέως ότι οι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου για τους δημοσίους υπαλλήλους δεν τον εκφράζουν και δεν τις υιοθετεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρότι θεωρείται εξαιρετικά απίθανη η αποχώρησή του από την κυβέρνηση, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να στείλει μηνύματα προς τον κ. Πάγκαλο.