Την έντονη αντίδραση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε η απόπειρα του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να περιγράψει το πρόβλημα συνοχής των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, βάσει της οποίας χορηγείται δικαίωμα άδειας διαμονής και εργασίας σε μετανάστες τρίτων χωρών, που έχουν εισέλθει παράτυπα στη χώρα μας και διαμένουν τουλάχιστον τρία χρόνια.

Θυμίζουμε ότι με την τροπολογία διαφωνεί ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που δεν υπερψήφισε, καθώς επίσης και έξι ακόμη «γαλάζιοι» βουλευτές, οι οποίοι, όμως, υπερψήφισαν, καθώς έχει τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

«Εμείς με τον Σαμαρά θα τα βρούμε μεταξύ μας» είπε ο υπουργός προς τον κ. Φάμελλο. «Ξέρω ότι δεν είστε Χριστιανοί, αλλά κάντε και κανέναν σταυρό, που είχαμε τον άγιο Αντώνη Σαμαρά και έσωσε τη χώρα. Αν δεν ήταν ο άγιος Σαμαράς δεν θα είχατε στην τσέπη σας ευρώ, αλλά μπολιβάρ (σ.σ. το νόμισμα της Βενεζουέλας)».

Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε δε τον ΣΥΡΙΖΑ να ασχολείται με την τούρτα γενεθλίων της Φάρλι, της σκυλίτσας του κ. Στέφανου Κασσελάκη αντί να αναζητά, όπως είπε, προβλήματα στις σχέσεις της κυβέρνησης και των «γαλάζιων» βουλευτών.