Ο Θοδωρής Λιβάνιος έκανε δηλώσεις για την επιστολική ψήφο που θα εφαρμοστεί στις επερχόμενες ευρωεκλογές και ξεκαθάρισε πως υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας, που διασφαλίζουν την διαδικασία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «έχουμε λάβει όλες τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας. Η αίτηση θα γίνεται με κωδικούς μέσω του gov.gr, θα υπάρχει επαλήθευση του προσώπου μέσω του κινητού τηλεφώνου του. Η αίτηση συμπληρώνεται μόνο από τον εκλογέα, προβλέπονται βαρύτατες κυρώσεις για κάθε παραποίηση. Έχουμε πάρει όλα τα μέτρα ασφαλείας με βάση όσα ισχύσουν σε πολλές χώρες που εφαρμόζεται το μέτρο».

«Κάθε άνθρωπος έχει την δική του προσωπικότητα, ο εκλογέας μπορεί να ψηφίσει στο σπίτι του. Είναι φοβική θέση που δεν έχει θέση σε μια σύγχρονη δημοκρατία, αυτή η θέση του ΚΚΕ ό,τι με την επιστολή ψήφο υπάρχει πεδίο για να ασκηθεί πίεση πχ. σε εργαζόμενους από έναν εργοδότη για το τι θα ψηφίσουν», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, είπε πως «ευελπιστούμε ότι θα είναι πολλοί περισσότεροι από τους 25.000 που ψήφισαν με αυτοπρόσωπη παρουσία στο εξωτερικό στις εθνικές εκλογές. Σκεφτείτε ότι ένας εκλογέας έπρεπε να πάει από το Μπουένος Άιρες στο Τέξας για να ψηφίσει καθώς έπρεπε να συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός των 40 εκλογέων για να λειτουργήσει εκλογικό τμήμα. Στην ουσία δεν τον διευκολύναμε».

Επεσήμανε δε ότι με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να ψηφίσουν και όλοι εκείνοι για τους οποίους έγινε τόση συζήτηση στις εθνικές εκλογές, όπως οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό, που λόγω της τουριστικής σεζόν, είχαν αλλάξει περιοχή από τον τόπο όπου έχουν τα δικαιώματα τους για να εργαστούν.